Битката кой ще седне на кметския стол в Сопот вече

...
Битката кой ще седне на кметския стол в Сопот вече
Коментари Харесай

Четирима в битката за кметския пост в Сопот

Битката кой ще седне на кметския стол в Сопот към този момент стартира, единствено за няколко дни най-сериозните кандидати обявиха желанията си пред жителите на общината. Първи разгласи своята кандидатура сегашният кмет Деян Дойнов. До него застана сътрудника му от Анево Николай Николов, кмет на единственото обитаемо място в общината с изключение на града на Вазов. " Бъдеще за община Сопот ", разгласи Дойнов, следвайки главната линия на своето ръководство. В продължение на цялостен мандат той и екипът му се бореха с наследството от предишното. Дойнов мина през иглени уши, с цел да извади Сопот от пагубното положение, сподели предишния ден регионалният координатор на Политическа партия АБВ Владимир Маринов и разгласи, че неговата партия издига Дойнов за претендент за кмет на подбалканската община. Екипът на Дойнов дава обещание бъдеще за община Сопот, а в изминаващия мандат той свърши и много работа в сегашното, която експерти и наблюдаващи правят оценка позитивно. Но последната дума има народът.

Деян Дойнов отвори вратата към бъдещи сътрудници, които утвърждават платформата му. Той разгласи и листата за общински съветници. Както прилича на предстоящ кмет той излиза с цялостна листа от 17 претенденти, колкото е броят на общинските съветници в дребната община. Водач на листата на Коалиция „ Бъдеще за община Сопот “ ще бъде Деян Дойнов. Веднага след него се подреждат Анелия Бочева, Катя Адърска, Мано Мановски, Фратьо Куртев, Сюлейман Биджов, Станислава Делидимова, Григор Скърцалов, Мария Лучева, Нина Герогиева, Георги Алексиев, Младен Димитров, Борис Стефанов, Станко Лучев, Петко Кръстанов и Ангел Камбов. В листата има и представител на Неправителствени организации.

Българска социалистическа партия също излъчи своя претендент - водачът на Общинската организация Станислав Стоенчев. Имаме ясна визия за общината, съобщи той. Социалистите излъчиха и претендент за кмет на Анево - това е Марко Димитров. Сред първите в листата за идващия общински съвет са лекар Пепа Попова- Минкова, бизнес дамата Тотка Найденова, икономистът Иван Петканчев, представители на младежкото обединяване на Българска социалистическа партия, както и председателката на дамите социалистки Галя Петкова.

За Станислав Стоенчев това не е първата предизборна акция, той към този момент взе участие в надпреварата за локалната власт през 2015 година паралелно с Деян Дойнов като претендент за общински консултант от Българска социалистическа партия и стана един от старейшините на общината. След като бе известно време общински консултант, той мина на работа в общинска администрация и напусна локалния парламент, а по-късно се завърна към учителството, от където потегли кариерата му. Сега Станислав Стоенчев влиза в огромната борбата за кмет на Сопот.

Миналия ден бе събранието на общинската конструкция на Политическа партия ГЕРБ. От там показаха за собствен претендент за кмет Георги Григоров. Лично регионалният координатор на ГЕРБ Георги Мараджиев даде рамо на Григоров и съобщи, че чака повече кметове от своята партия наесен. Георги Григоров е дългогдишен общински консултант в Сопот. Той ще взе участие в съревнованието за кметския пост за повторно. През 2015-та той се състезава против Деян Дойнов и Веселин Личев.

ГЕРБ също стяга листа от 17 претенденти за общински съветници. Сред тях обаче най-вероятно няма да е досегашната председателка на Общинския съвет Мариана Кацарова и дълготраен общински координатор на партията в община Сопот. Ако Кацарова в действителност се отдръпна от политическия живот на Сопот както декларира, дребната община и нейният парламент в действителност ще изгубят един стойностен представител на локалната власт, считат участници в публичния живот на Сопот.

В борбата за кметския пост влиза и някогашният кмет на Сопот Веселин Личев. Той е претендент на Вътрешна македонска революционна организация – Разузнавателна служба на ФРГ. През миналите четири години Личев непроменяемо показваше в медийни изяви и изявления в своя профил във Facebook, че следи от близко активността на общинската администрация, което бе безапелационен знак, ще се бори, с цел да се върне на кметския пост, на който бе три последовални мандата. Да разгласят кандидатурата му за кмет на Сопот от Вътрешна македонска революционна организация във възрожденското градче пристигнаха евродепутатът Ангел Джамбазки, националният представител в българския парламент Александър Сиди и военачалник Димитър Шивиков, който пък ще се бори за кметсктия пост като претендент на Вътрешна македонска революционна организация на най-голямата община в района – Карлово.

Четиримата претенденти за кмет на Сопот най-вероятно няма да са единствените в тези локални избори, само че се чака, че огромната и гореща борба, ще е сред тях. Въпреки че до вота на 27 октомври има повече от два месеца, в градчето към този момент залагат кои от четиримата кандидати ще отидат на балотаж и кой ще застане отпред на Сопот за идващите четири години. В общественото пространство се разискват и други имена на възможни претенденти, само че оповестени кандидатури няма.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР