Битката Българската банка за развитие да заработи само за малкия

...
Битката Българската банка за развитие да заработи само за малкия
Коментари Харесай

Кирил Петков проверява инвестиция от 600 млн. лева в язовири

Битката Българската банка за развиване да проработи единствено за дребния и междинния бизнес наподобява е приключена, съобщи министърът на стопанската система Кирил Петков в " Денят стартира с Георги Любенов ".

От 4 юни се вписа новият Устав на ББР. Никой от тази банка не може да дава по 100 милиона заем оттук насетне, посочи той.

" Призовавам всички да наблюдават устава. когато аз към този момент не съм в това министерство, апелирам ви се следете този правилник, тъй като в случай че махнат тази лимитация, шансът някой да раздава по 100 милиона лв. заеми е огромен. Това сега е завършило и няма късмет ", прикани Петков.

Много се надявам Българска народна банка още тази седмица да утвърди новите претенденти, аз съм подал новите претенденти за контрол. Те са със страховит опит, работили са в най-хубавите банки и консултантски компании, с доста положително обучение и те чакат сега утвърждението от Българска народна банка. Ако успеем да имаме това утвърждение, ние незабавно вкарваме този нов тим, изясни още Петков.

" Много са значими тези хора, тъй като страната е вкарала 1,4 милиарда лв. от нашите пари. Кой взема решение и по какъв начин взема решение накъде да се насочват тези пари е извънредно значимо ", посочи министърът.

От през днешния ден той потегля на инспекция на няколко язовира.

" Държавната консолидационна компания (ДКК) е вложила 600 милиона лв. в ремонта на стени и уреди на съществуващи язовири с концепцията да се възстановят над 400 язовира. Засега обаче единствено 10 са възобновени и аз желая да ги прегледам, да видя какво се случва, тъй като първите индикации са червени лапмпички отново ми светят като в ББР. Аз назначих комисия за тяхната работа и светнаха няколко червени лампички. Ще посетя няколко от тези язовира да видя ", разяснява министърът на стопанската система.

Неговата последваща цел от понеделник е обвързвана с Българската организация за експортно обезпечаване, която по думите му има огромна съгласуваност с Българската банка за развиване.

Българската организация за експортно обезпечаване също би трябвало да застрахова дребни и междинни предприятия в техния експорт. Обаче виждам, че те застраховат освен експортна активност, само че и кредитен риск, разяснява още Кирил Петков.

" Това значи, че евентуално можете да отидете в тази организация, да си вземете застраховка за кредитен риск и по-късно да ходите в ББР и да вземете заем оттова. Идеята е на изчистването на ББР и тази застрахователна организация, която никой не я е чувал, има огромна съгласуваност. Моята последваща цел е от понеделник започваме работа и по тази активност ", изясни той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР