Битка срещу комари, кърлежи, бълхи и всякакви други насекоми, както

...
Битка срещу комари, кърлежи, бълхи и всякакви други насекоми, както
Коментари Харесай

Тровят кърлежи и комари с 300 000 лева

Битка против комари, кърлежи, бълхи и всевъзможни други инсекти, както и мишки, които разнасят заболявания, стартира с настъпването на сезона. Община Пловдив и Дезинфекционна станция към този момент са подготвили график, по който ще работят. Нащрек са, тъй като кръвосмучещите се разсънват, откакто времето се затопли. Родителите да не пускат децата си да играят в неокосената трева, а стопаните да си пазят кучетата, предизвестяват от общинската дирекция " Екология ".

За стерилизация тази година са планувани към 300 000 лв.. Обработката на отводнителните канали и разливи на Марица против ларви на комари стартира в петък и ще продължава през днешния ден и на следващия ден. Използва се бактериален препарат, позволен за приложимост от здравното министерство, увери еколожката. По този метод се прави предварителна защита - ларвите се унищожават, преди да се излюпят комари. Установено е, че към този момент ги има. През целия сезон против комари ще се пръска по два пъти всеки месец, което прави минимум 14 пъти.

От 23 до 30 март ще се организира друга значима акция - против мишки и плъхове. Дератизацията ще бъде направена във всички региони, при което 16 000 дъждоприемни шахти ще се заредят с препарат против гризачи. Най-напред мишки ще гонят в " Западен " и " Южен ", а по-късно и в останалите региони. От Община Пловдив се обърнаха с молба към жители да не паркират колите си върху дъждоприемните шахти  в тези дни сред 8.30 и 15 часа.

Битката с най-опасната злина - кърлежите - стартира при започване на април. По време на пролетната почивка екипите на Дезинфекционна станция ще обработват дворовете на учебните заведения, а към 10 април - и останалите площи, в случай че времето е изсъхнало. Над 6500 декара, в това число гробищните паркове и междублоковите пространства, ще се пръскат с препарат. 

Подобна всеобща декаризация ще има и при започване на септември, преди новата образователна година. През останалото време ще работим по сигнали на жители, сподели Йорданка Цонева от дирекция " Екология ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР