Битка с титаните Скоростното развитие на Tesla несъмнено паникьоса автомобилните

...
Битка с титаните Скоростното развитие на Tesla несъмнено паникьоса автомобилните
Коментари Харесай

Какво пречи по пътя на Tesla?

Битка с титаните
Скоростното развиване на Tesla безспорно паникьоса автомобилните колоси. Само за няколко години от стартирането си в продажба Model S даде поръчка, че макар високата си цена има постоянен пазар за търсенето на качествени електрически коли.
За момента огромните производители мъчно съумяват да предложат технология, която да може да се съпостави с тази на Tesla - както в частта с електрическия мотор, по този начин и откъм самостоятелно ръководство. Създаването на задоволително мощен и устойчив електрически мотор е трудоемка задача изискваща с изключение на експерти, то и физическо пространство за развойна активност и тестване. За сметка на това създаването на код за самостоятелно ръководство може да се реализира от всяка точка на света.
Именно в тази сфера на Tesla ще им се наложи да водят сериозна борба с апетитите на Гугъл и Didi Chuxing към покоряването на този сегмент от автомобилния пазар. Наскоро Amazon също разгласи своите планове за нахлуване на пазара на самостоятелни коли.
Вниманието на Елон Мъск
Мъск е визионер и опортюнист - той работи с обсег без да се интересува от мнението на обществото или даже на акционерите в своите компании.
Изпълнителният шеф на Tesla очевидно има разностранни ползи, като те се трансформират в компании със съществено финансиране и амбициозни планове. Това разпростиране може да изиграе неприятна смешка на Мъск, който избира да работи като единак и нещата да се случват по неговия метод.
Борбата на Мъск да революционизира автомобилната промишленост не е единствената в неговото портфолио. Южноафриканецът има упоритости да стори същото с галактическите пътувания, а планът му за супер скоростни тунели е не по-малко упорит и уморителен.
Именно претоварването е това, което може да спъне Мъск. Неотадвна той показа, че в резултат на непрестанната работа животът му е низ от “страхотни върхове и ужасни падения”.
Клубът на “готините”
Model S не е за всеки. С цена от $75 000 за базов пакет, автомобилът е насочен към заможните покупател. В клуба на притежателите на Model S личат имената на холивудската звезда Леонардо ди Каприо, покер милионерът Даниел Негреану и скейтборд звездата Тони Хоук.
И до момента в който Tesla се радва на забележителен PR триумф заради своите звездни клиенти, компанията към момента не може да стъпи крепко на змеята от финансова позиция. През 2017 Tesla пусна Model 3, който се хареса на клиентите с по-скромни бюджети, само че автомобилният производител към момента не може да реализира и половината от обещаните за осъществяване поръчки.
Поради това, сега Tesla е в патова обстановка - тя има потребност допустимо най-бързо да навлезе в сегмента на колите от междинен клас с цел да стартира да възстановява част от финансовите си загуби. Въпреки това, явният безпорядък при производството натрупа загуби на Мъск и неговия план, които слагат под въпрос бъдещето на компанията.
Производствени мощности
Производствените мощности на Tesla са още едно съществено затруднение пред компанията. Оптимизацията на индустриалния развой, както и находчивостта на Мъск доведоха до обстановка, в която наподобява, че от компанията са избързали с стартирането на новия си модел.
Това не уплаши упоритостите на Мъск, като неотдавна той показа пред света още два модела - влекач и роудстър. И до момента в който новите попълнения в портфолиото на Tesla наподобяват и звучат обещаващо, от компанията към момента не са наясно по какъв начин тъкмо ще ги произведат.
Мъск даде обещание краен период за проби през 2019, а от компанията към момента не са почнали работа по индустриалната линия. Големите обещания на Мъск в композиция с безапелационното му отношение към вложители и акционери подлага под голям напън издръжливостта на компанията му.
Борба с регулациите
Автономното ръководство на коли е оригиналност, която води до доста въпроси най-много по отношение на сигурността на технологията.
Вече имаше няколко случая с коли на Tesla и до момента в който нито един от тях не беше напълно по виновност на изкуствения разсъдък на Tesla, тези случаи бяха задоволителни, че да доведат до държавна интервенция.
Това напълно не значи, че светът ще се лиши от самостоятелни коли. Напротив, тяхната разработка тече с цялостна мощ. Само че до момента в който не се подсигурява, че неналичието на човешка интервенция е изцяло безвредна Мъск и компания ще би трябвало да се преценяват с куп регулации.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР