Bitcoin ще достигне и надмине 100 000 долара през 2018

...
Bitcoin ще достигне и надмине 100 000 долара през 2018
Коментари Харесай

Bitcoin ще прескочи $100 000 догодина, предвижда опитен експерт

Bitcoin ще доближи и надмине 100 000 $ през 2018 година Шеметният напредък на криптовалутата ще продължи - тя ще нараства все по-бързо, защото ще става все по-широко употребена.

" Не бих се изненадал, в случай че доближи шестцифрена сума ", съобщи Дейв Чапман, ръководещ шеф на компанията за търговия с криптовалути Octagon Strategy. Той чака цената на виртуалната валута да надмине 100 000 $ преди края на 2018 година

Чапман и преди е правил прогнози. Той планува главозамайващия напредък на Bitcoin над 10 000 $ по-рано през годината.

 Bitcoin е свръхзвуков - надмина $10 000 и гони нови върхове
Bitcoin е свръхзвуков - надмина $10 000 и гони нови върхове

Криптовалутата нарастна с над $4500 единствено за месец

" Бях представен през август, когато валутата се търгуваше към 4000 $, че до края на годината ще имаме сума от 5 числа. Тогава доста хора ме сметнаха за вманиачен и ми се подиграваха ", съобщи пред CNBC търговецът.

Нарастващият интерес от страна на институционалните вложители и търговците на дребно трансформира Bitcoin в един от най-горещите за търговия артикули, като цената му набъбна с повече от 1000% през тази година. Това подтикна и огромните тържища да започват фючърсни контракти за криптовалутата, което е голяма стъпка в легитимирането на виртуалните пари.

" Цената за мен е може би минимум забавният съставен елемент, обвързван с bitcoin. Много по-развълнуван съм от приложенията му и смисъла му за хора, които нямат достъп до финансовото включване. Ако се съсредоточим върху цената, губим следите на огромната картина ", уточни Чапман.

 Експерт: Bitcoin може да удари $40 000 в края на 2018-а
Експерт: Bitcoin може да удари $40 000 в края на 2018-а

Криптовалутата към този момент се приближава до $10 000

Но не всички са уверени в привлекателността на виртуалната валута. " Това е токсична идея за вложителите и рисков умозрителен балон ", твърди Стивън Роуч, старши теоретичен помощник в Университета Йейл и някогашен основен икономист в капиталовата банка Morgan Stanley.

Легитимирането на търговията трансформира bitcoin в ненапълно рисков за вложителите, поради " неналичието на присъща икономическа стойност на тази идея ", счита Роуч.

Но Чапман остава уверен в мнението си. " Мисля, че bitcoin пораства ", регистрира трейдърът, отвръщайки на рецензиите на bitcoin скептиците и университетските икономисти, които разсъждават консервативно и не виждат капацитета на криптовалутата.

 Bitcoin е финансова машинация, отсече една от най-големите банки в Азия
Bitcoin е финансова машинация, отсече една от най-големите банки в Азия

Криптовалутата скоро фрапантно ще поевтинее

" Bitcoin разрешава незабавното прекачване на полезност от един човек към всеки различен човек по света и това става без медиатор. Това е неговата стойност ", показва Чапман.

Според него лимитираното количество биткойни е основно за невиждания напредък, само че не е единствената причина, която ще направи цената на криптовалутата шестцифрена.

" Ако погледнете Bitcoin и въздействието му върху финансите, не е чак толкоз шантаво да си мислите, че Bitcoin би могъл да бъде извънредно мощен унищожител на финансовата система, каквато я познаваме през днешния ден ", планува Чапман.

 Bitcoin покори нов връх, става част от най-големия борсов фючърс
Bitcoin покори нов връх, става част от най-големия борсов фючърс

Kриптовалутата става все по-надежден актив, цената й занапред ще пораства
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР