Bitcoin продължи спада си, след като Южна Корея съобщи, че

...
Bitcoin продължи спада си, след като Южна Корея съобщи, че
Коментари Харесай

Bitcoin с нов спад, една голяма икономика заплаши да затвори криптоборсите

Bitcoin продължи спада си, откакто Южна Корея заяви, че е допустимо да затвори някои тържища за криптовалути. Мерките са в отговор на разразилата се фикс идея по виртуалните валути и огромните спекулации, свързани с тях.

Водещата цифрова валута падна с 9%, достигайки до 13 828 $ в азиатската търговия, изтривайки скромните облаги. Bitcoin поевтиня с 28% от рекордното си равнище, достигнато предходната седмица, демонстрират данните на Bloomberg.

Южна Корея ще изисква участниците в преводите с криптовалути да употребяват същинските си имена и ще наложи възбрана за предлагането на виртуални сметки от банките на криптоборсите. Властите бързо и уверено ще подхващат подобаващи ограничения, като следят наклонността на спекулациите.

 Южна Корея забрани Bitcoin
Още една огромна развита стопанска система забрани Bitcoin

Банките и компаниите нямат право да търгуват с криптовалутата, нито да я издават

Случващото се в страната бе в основата на покачвания световен интерес към Bitcoin и останалите криптовалути, чиито цени скочиха стремглаво тази година, което накара премиера на страната да се тревожи за въздействието върху корейските младежи.

Макар да няма сигурни индикации че четвъртата стопанска система в Азия в действителност ще стартира да затваря криптоборсите си, които обезпечават към 1/5 от световната търговия, новината е знак, че регулаторите по света готвят съществени ограничения против цифровите валути.

Bitcoin се търгуваше с към 30% награда над преобладаващите интернационалните курсове в Сеул - продължаващ знак за манията на страната и компликациите за арбитраж сред пазарите.

 Криптопазарът изтри над $180 милиарда за часове
Криптопазарът изтри над $180 милиарда за часове

Десетте най-големи криптовалути записват спад сред 20 и 30% за ден

" Спекулациите с криптовалути са прегрели ирационално в Корея. Правителството към този момент не може да остави противоестествената обстановка на спекулации ", споделиха управляващите в Сеул в изказване, което идва малко повече от седмица след оповестяването на една южнокорейска борса в неплатежоспособност.

Паричните управляващи на Сингапур предизвестиха купувачите на криптиращи валути, че могат да изгубят всичките си пари. Мнозина специалисти към този момент предизвестиха за рисковете към спекулативна фикс идея към биткойн, който набъбна с повече от 1300% тази година.

" Регулаторите са толкоз загрижени, че това е основно и най-вече феномен на търговията на дребно. Регулаторите освен в Азия, само че и в международен мащаб ще стартират да се занимават с този факт тъй като не са съгласни с това, което абсолютният минус на цялостен спад в криптовалутите значи за стопанската система ", Стивън Инес, началник на търговията за Азиатско-Тихоокеанския район в Oanda.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР