Bitcoin има бъдеще, но пред него стоят две основни пречки,

...
Bitcoin има бъдеще, но пред него стоят две основни пречки,
Коментари Харесай

Кои са пречките пред Bitcoin да се превърне в основна валута?

Bitcoin има бъдеще, само че пред него стоят две съществени спънки, с цел да се трансформира в съществена валута, която може да се употребява за ежедневни покупки.

Едното затруднение са високите такси за транзакции на всяка борса за криптовалутата, достигащи до 20 $, което трансформира заплащането в биткойни за всекидневни покупки като пазаруването на кафе в прекомерно скъпо наслаждение.

 Bitcoin е балон, блокчейн технологията е доста по-интересна, счита китайски банкер
Bitcoin е балон, блокчейн технологията е доста по-интересна, счита китайски банкер

Това е най-разрушителната технология във финансовия бранш, само че има огромно бъдеще

Другата огромна спънка е неустойчивостта на Bitcoin и непрекъснатите му покачвания и спадове. Заради тях цената му варира доста по-бързо от тази на други обичайни и по-стабилни валути, изясни пред Business Insider научният помощник в Университета в Кеймбридж Гарик Хайлман.

В момента Bitcoin се употребява най-много като актив и капиталов притежател, а мнозина гледат на него като " цифрово злато ".

Именно по тази причина специалистът счита, че Bitcoin би трябвало да се преглежда като криптоактив, а не като на криптовалута, което допуска, че се употребява най-вече за разплащания.

 Bitcoin ще прескочи $100 000 следващата година, планува умел специалист
Bitcoin ще прескочи $100 000 следващата година, планува умел специалист

Високата му цена се дължи на революционните благоприятни условия, които дава

Предвид темпа му на напредък, Bitcoin има капацитет да се трансформира в по-широко употребена валута, достигайки 100 милиона или даже 1 милиард консуматори. При подобен сюжет е доста евентуално хората всеобщо да стартират да го употребяват за разплащания между тях.

За тази цел обаче таксата за транзакции би трябвало доста да намалее и то в близко бъдеще. За тази цел на помощ могат да дойдат нови технологии, счита специалистът.

 Goldman Sachs: Bitcoin не е
Goldman Sachs: Bitcoin не е " новото злато "

Банката насочи предизвестие

Проблемът с неустойчивостта на Bitcoin може да бъде решен като се основат физически монети, което съвсем несъмнено ще стабилизира криптовалутата.

Bitcoin може да има бъдеще тъкмо като клас активи, също като " цифровото злато ", само че е изцяло допустимо и да се трансформира във валута или същинско разплащателно средство сред хората, предвижда Хайлман.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР