Bitcoin God се яви миналия месец, bitcoin pizza бе доставен

...
Bitcoin God се яви миналия месец, bitcoin pizza бе доставен
Коментари Харесай

Bitcoin може да се разцепи 50 пъти тази година

Bitcoin God се яви предишния месец, bitcoin pizza бе доставен през януари, а датата на стартиране на bitcoin private към момента е загадка. Става въпрос за напълно дребна част от растящите така наречен " форкове " на най-популярната криптовалута bitcoin.

Разработчиците копират софтуера на криптовалутата и го пускат с ново име - и от време на време с нови функционалности. Идеята е да се възползват от известността на bitcoin, с цел да завоюват пари, написа Bloomberg.

През 2017 година се появиха 19 копия на bitcoin. Според Лекс Соколин, шеф в Autonomous Research, тази година може да се появят още 50. А даже и повече, откакто уеб сайтът Forkgen, където всеки с знания в програмирането, може да пусне клонинг. Над 10% от сегашната стойност на bitcoin и bitcoin cash ще бъде трансферирана към новите копия, счита хеджфънд мениджъра Ари Пол.

Мотивите зад основаването на тези клонинги са разнообразни. Някои се пробват да подобрят bitcoin, а други просто търсят бърза облага.

" За страдание множеството такива планове са нищо повече от опит за продобиване на пари ", споделя Джордж Кимионис, основен изпълнителен шеф в Coinomi - bitcoin портфейл, който разрешава на потребителите да събират и " форкове ".

Той планува, че скоро може да забележим и голям брой първични предлагания на криптовалути, копия на bitcoin - развой, при който стартъпи набират средства посредством продажбата на криптомонети.

Най-голямото преимущество на клонингите идва от bitcoin. Обикновено, всички притежатели на криптовалутата получават и монети от копието, давайки на актива огромна потребителска база без изпитание.

Преди години бизнесмените взимаха кода на bitcoin и създаваха други възможности като Litecoin или Dogecoin, като търсеха метод да са разнообразни. Но до момента в който Dogecoin в този момент има 744 милиона $ пазарна оценка, по- " младите " клонинги като bitcoin cash и bitcoin gold към този момент я надминават в пъти. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР