Бисквити със скрит изтекъл срок на годност са получили вчера

...
Бисквити със скрит изтекъл срок на годност са получили вчера
Коментари Харесай

Бисквити със скрит изтекъл срок на годност раздадени като безплатни закуски в софийски училища

Бисквити със прикрит изминал период на валидност са получили през вчерашния ден децата от първи до четвърти клас в редица софийски учебни заведения.

Етикетът с същинския краен период за консумация - 4 септември 2018 година, е прикрит под нов етикет, залепен от горната страна, който сочи нова дата: 25.03.2019 година





Сигнал за случилото се подаде до OFFNews майка на едно от децата, които не отворило бисквитите в учебното заведение си - 39 СУ " Петър Динеков " в " Младост 2 ", а ги занесло вкъщи.

Родителите се обърнали към управлението на учебното заведение тази заран, а то незабавно задействало процедурата по евакуиране на останалите количества и унищожаването им.

" Получихме информацията и незабавно се обърнахме към компанията, от която разбрахме, че има недоволства и от други учебни заведения. Останалите количества ще бъдат унищожени. За страдание, няма по какъв начин да върнем тези, които към този момент са били раздадени - разяснява заместник-директорката на 39-о училище  Светлана Лазова пред OFFNews. - Много неприятна е обстановката, само че нямаме виновност. Никой не е предположил, че под етикета има различен етикет - майсторски беше подложен. За благополучие, родителите са били бдителни - може би и поради случая с журналиста , те са погледнали и са видели подмяната. Безкрайно сме им признателни. "

Фирмата снабдител не е избрана от учебното заведение, тя е определена с конкурс на общината, посочи зам.-директор Лазова.

Тази заран децата са получили топла закуска - кифлички, откакто от учебното заведение първо са ревизирали изрядността на храната.

Правим инспекция в стола четири пъти месечно с учебното настоятелство. Досега в никакъв случай не сме имали сходен случай, описа още Лазова. След случая от през вчерашния ден обаче от управлението са предизвестили работещите там да бъдат още по-бдителни, с цел да не се случи сходно нещо още веднъж.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР