Бисквитена торта на съвсем различно ниво. Шоколадова и лесна за приготвяне

...
Бисквитена торта на съвсем различно ниво.
Шоколадова и лесна за приготвяне
Коментари Харесай

Най-лесната шоколадова торта с три съставки

Бисквитена торта на напълно друго равнище.

Шоколадова и лесна за подготвяне – съвсем невероятно е да сбъркате, когато подготвяте тази торта. За нея ще ви е необходим блендер и подобаваща дребна форма, в която да я изпечете. Оттам нататък ви трябват:

Бисквити

Прясно мляко

Бакпулвер

В блендера смесете определените от вас шоколадови бисквити – може да са единствено от един бранд, само че можете и да смесите няколко. Комбинацията, която незабавно ни идва мислено, е какаови чаени бисквити дружно с орео. Към тях прибавете прясно мляко на око и половин чаена лъжица бакпулвер. Консистенцията, към която се стремим, е сходна на тази на сместа за палачинки – гладка и без никакви бучки.

Основата за тортата е единствено това, само че можете да експериментирате, като добавите обичана есенция за мирис, портокалови кори или просто още какао за по-дълбок шоколадов усет, както и щипка сол, която да подчертае сладките нотки.

Изсипете сместа във форма, която авансово сте покрили с хартия за печене, с цел да не залепне. На този стадий можете да добавите и късчета шоколад от горната страна. Печете за 20 минути на 180 градуса.

Отгоре можете да добавите още малко шоколад, който да се разтопи от топлината на тортата, или да извършите ганаш, който също се подготвя извънредно елементарно – смесвате 1:1 сметана и черен шоколад и разтапяте в микровълновата фурна.

Декорирайте по избор.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР