Бисер Петков в Пловдив Не можем да си позволим да

...
Бисер Петков в Пловдив Не можем да си позволим да
Коментари Харесай

Социалният министър: Законодателните промени трябва да се възприемат от всички хора с увреждания

Бисер Петков в Пловдив " Не можем да си позволим да вършим законодателни промени, които да се възприемат единствено от част от хората с увреждания, а останалите - да не припознаят, че са в тяхна изгода. Затова единодушието във връзка с плана на Закона за хората с увреждания е доста значимо и мисля, че то към този момент се очерта ", съобщи в Пловдив общественият министър Бисер Петков, който дружно със зам. -кмета Георги Титюков направи ревизия на Дневния центъра за хора с увреждания в града.

Днес е крайният срок за приемане на мнения от представителите на двете протестиращи групи, в които да бъдат обосновани нужните промени в законодателните текстове. След като ги получм, ще завършваме работата, напомни министър Петков.
 Социалният министър инспектира дневния център за хора с увреждания в Пловдив Искра Койчева, Дарик Пловдив
Една от тематиките, по които беше реализирано единодушие е самостоятелната оценка на потребностите на хората с увреждания, където задачата е водещи да станат потребностите, разяснява още Бисер Петков.

По отношение на заплатите на обществените служащи, той съобщи, че те не са задоволителни и това е една от аргументите в системата да има огромно текучество.-->
Държавата финансира над 1000 обществени услуги в страната. В тазгодишния бюджет са планувани над 230 млн. лева за задачата. Предстои да се разкрият още 100 нови обществени услуги, като 32 от тях ще са от вида на дневните центрове.

Социалният министър хареса доста изискванията за потребителите в Дневния център за пълнолетни лица с увреждания - Комплекс за обществени  услуги „ Св. Георги “ и съобщи, че пловдивският модел би трябвало да послужи за образец в цялата страна.
Още чуйте в звуковия файл .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР