Бирсент Карагарен много добре знае какво е да вдигнеш Купата

...
Бирсент Карагарен много добре знае какво е да вдигнеш Купата
Коментари Харесай

Бирсент Карагарен: Силно се надявам да вдигнем трофея

Бирсент Карагарен доста добре знае какво е да вдигнеш Купата на България. Превил го е към този момент два пъти с екипа на Локо (Пд). Днес на него му следва нов край, единствено че с екипа на ФК ЦСКА 1948 против първенеца Лудогорец. В чаесовете преди огромния мач Карагарен се съгласи да даде изявление за " Мач Телеграф ". Ето какво сподели футболистът, вкарал най-вече голове против Лудогорец от всички сегашни в елита.
 ФК ЦСКА 1948 ще се опита да повтори достижение на Лудогорец
ФК ЦСКА 1948 ще се опита да повтори достижение на Лудогорец

Ето какво е то

Какви са ти упованията за финала за Купата на България?

- Силно се надявам да вдигнем трофея. Всички сме наясно, че това ще бъде доста мъчно. Изправяме се против най-хубавия тим в България. Това е край и възможностите мога да кажа, че са 50 на 50.

Ти имаш опит във финалите за този трофей. Това ще ти бъде ли от изгода?

- Със сигурност. Да, изиграл съм два такива финала и за благополучие и в двата бях част от печелившия тим. Силно се надялам и в третия ми край да е по този начин!

Намирате се в една неприятна серия от 6 следващи мача без победа във всички шампионати. Това повлиява ли ви по някакъв метод?

- Не е приятна тази серия от мачове без триумф. Всички сме наясно, че имаме един извънреден състав с доста класни футболисти. Затова сме един тим, с цел да работим дружно и да се вдигнем дружно. Моментът е доста подобаващ и тъкмо в този момент би трябвало да се вдигнем и да победим. По-подходящ миг от този през сезона няма. Сега би трябвало да се случи. Можем да сложим точка на тази неприятна серия тъкмо в този момент и ще се веселя това да се случи. Всички имаме вяра, че това ще стане.

Настроението в тима по какъв начин е?

- Всичко е изцяло обикновено. Преследваме задачите си през този сезон. Всичко е в нашите ръце. Предстои ни край за Купата, а също така гоним и третото място в шампионата. Това се изискваше от нас. Всеки има вяра, че можем да реализираме задачите, които клубът си беше сложил.

Успяхте ли да разучите мощните и слабите страни на Лудогорец?

- Да, познаваме се. В България няма тим, който да не знае какъв брой е мощен Лудогорец. Нашите треньори ни срещат с техният жанр на игра и по този начин ще е до началото на мача. До срещата ще се срещнем още по-добре с тях.

Какъв е ключът към триумфа и какъв беше в предходните финали, които ти изигра с фланелката на Локо Пд и победи в тях?

- В предишните финали ключът беше, че играехме освободено. И в двата бяхме посочени за новобранци. И против Ботев Пд, и против ЦСКА. В този край още веднъж сме в тази роля, а Лудогорец са любимци. Това е съгласно мен плюс за нас. Надявам се да ни подценят малко, само че надали това ще се случи. Те знаят каква класа имаме ние. Ще ни е от изгода това, че не би трябвало да се предаваме до последно. Трябва да играем до последната секунда, тъй като това е край и в него всичко се случва. Може да се стигне и до продължения и дузпи. Ще се борим до последно. Това, че сме посочени за новобранци най-малко мен ме успокоява. Няма да е леко никога.

Концентрацията водеща ли ще бъде в този мач?

- Според мен няма да има човек в тима, който да не е съсредоточен от началото до края. Дори тези, които не играят ще бъдат съсредоточени и фокусирани върху събитията на терена. Всички знаем, че в случай че спечелим тази среща ще влезем в историята. Доста значимо е всеки да е съсредоточен на 100%. Не имам вяра да има подобен, който да не е.

Тренирате ли дузпи? Често се случва тези мачове да бъдат решени след удари от бялата точка.

- Със сигурност всички ще бъдем оптимално готови за сходен процес на събитията. Няма тим, който да играе край и да не тренира дузпи. Поне по този начин си мисля. Ще бъдем подготвени и за 120-минутен мач. За този дуел би трябвало да бъдем готови за безусловно всичко. Ще бъде здрава борба.

В края на сезона към този момент усеща ли се отмалялост у вас?

- Да, това е обикновено в края на сезона. При нас непрекъснато има ротации и треньорът може да разчита на всеки. При нас конкуренцията е огромна. Нормално е. Целите са значими и постоянно има напрежение в един тим с упоритости. Това е хубаво съгласно мен.

Ти си играчът е най-вече голове във вратата на Лудогорец от настоящите футболисти в България. Това радва ли те? Ще успееш ли да вкараш на разградчани още веднъж?

- Да, веселя се. Надявам се още веднъж да вкарам гол. Дано още веднъж играя и да осъществявам, с цел да оказа помощ на отбора да завоюва. Силно се надявам това да се случи... Явно ми върви играта против Лудогорец. Даже си припомням, че първото ми попадение в Първа лига е тъкмо против тях. Бях част от Локо Пд, а мачът беше на " Лаута ". Срещата приключи 4:1 за Лудогорец. Дано продължа да им въвеждам.

Как ще коментираш борбата за купата? Имаш ли желания кой да стане първенец на България?

- Битката несъмнено е оспорвана. Виждате, че всеки един от двата тима може да стане първенец на България. Според мен Лудогорец още веднъж ще надделее и ще вдигне купата. Моето мнение е, че те са по-добрият тим.

 Вие ще съумеете ли да задържите третото място? Левски е единствено на три точка от ФК ЦСКА 1948?

- Да, аз си мисля, че ще успеем да го задържим. Левски са мощен тим и имат много положителни футболисти. Няма по какъв начин съгласно мен те непрекъснато да побеждават, а на нас да ни убягва триумфът. Надявам се, че ще задържим третото място и имам вяра в това.

- Ако не вземете Купата на България, това нулев сезон ли ще бъде за вас? Все отново по всяка възможност ще играете в европейските клубни шампионати.

- Целта по пришил е да играем в Европа. Не мога да кажа дали ще бъде нулев сезонът за нас, в случай че не вдигнем трофея. Това би трябвало да попитате управлението. Целта на отбора е да играем в Европа, а за какво да не вземем и една Купа на България. Това ще остане в историята.

Купата бонус ли ще бъде за вас? Би ли я определил като десерт?

- Да! Със сигурност Купата ще е като десерт за нас, само че дано първо да я спечелим.
 Котев: Евротурнирите са най-малкото, което следва за нас
Котев: Евротурнирите са най-малкото, което следва за нас

Ето какво показа спортният шеф на ФК ЦСКА 1948

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР