Бирсент Карагарен бе избран от спортните журналисти за Футболист на

...
Бирсент Карагарен бе избран от спортните журналисти за Футболист на
Коментари Харесай

Бирсент Карагарен е футболист №1 на Пловдив за 2022 година

Бирсент Карагарен бе определен от спортните публицисти за " Футболист на годината " на Пловдив за 2022 година. Това стана в обичайна анкета на осведомителна организация " Темпо Нюз " и електронното онлайн издание TempoNews.

Бившата звезда на Локомотив (Пловдив) и сегашен състезател на ЦСКА 1948 завоюва наградата със солидна разлика. В битката за първото място 30-годишният национал събра 75 точки, цели 43 точки повече от нападателя на Ботев Антоан Бароан. Френският голмайстор остана втори в класацията с 32 точки.
 Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
Третото място заслужи нидерландският ас Ботев (Пловдив) Елвис Ману, събрал 26 точки.

На четвъртото място се подреди правещият добър сезон бранител на " Ботев " Виктор Генев, със 17 точки.

Любопитно е, че едвам на петото място с 14 точки, остана капитанът на " Локомотив ", троент и миналогодишен победител в анкетата - Димитър Илиев. Съотборникът му - хърватският титулярен вратар Динко Хоркаш, зае шестата позиция, като събра 9 точки, с една повече от капитана на " Ботев " Тодор Неделев, който се подреди на седмото място.

По-нататък в класацията са младежкият национал на " Ботев " Атанас Чернев с 6 точки, звездата на " Марица " Валери Домовчийски - с 5 точки, Мартин Паскалев - с 3 точки, Ивайло Димитров и Георги Аргилашки с по 1 точка.

36 спортни публицисти от 25 медии, гласоподаваха тази година в шестото следващо издание на анкетата " Футболист №1 на Пловдив ", като персонално дадоха своя избор за призьорите.

В досегашните анкети на медията Тодор Неделев на два пъти завоюва наградата - през 2017 и 2018 година, а Митко Илиев - 3 пъти подред - през 2019-та, 2020-та и 2021-ва година.

" Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР