Бирсент Карагарен бе избран от спортните журналисти за Футболист на

...
Бирсент Карагарен бе избран от спортните журналисти за Футболист на
Коментари Харесай

Карагарен е футболист номер 1 на Пловдив за 2022 година

Бирсент Карагарен бе определен от спортните публицисти за „ Футболист на годината “ на Пловдив за 2022 година. Това стана в обичайна анкета на осведомителна организация „ Темпо Нюз “ и електронното онлайн издание TempoNews.net.
Прочетете още
Бившата звезда на Локомотив (Пловдив) и сегашен състезател на ЦСКА-1948 завоюва наградата, със солидна разлика. В оспорвана борба за първото място 30-годишният национал събра 75 точки, цели 43 точки повече от нападателя на Ботев Антоан Бароан. Френският голмайстор остана втори в класацията с 32 точки.

Третото място заслужи нидерландският ас Ботев (Пловдив) Елвис Ману, събрал 26 точки.

На четвъртото място се подреди правещият добър сезон бранител на Ботев Виктор Генев, със 17 точки.

Любопитно е, че едвам на петото място с 14 точки, остана капитанът на Локомотив, троент и миналогодишен победител в анкетата – Димитър Илиев. Съотборникът му – хърватският титулярен вратар Динко Хоркаш, зае шестата позиция, като събра 9 точки, с една повече от капитана на Ботев Тодор Неделев, който се подреди на седмото място.

По-нататък в класацията са младежкият национал на Ботев Атанас Чернев с 6 точки, звездата на Марица Валери Домовчийски – с 5 точки, Мартин Паскалев – с 3 точки, Ивайло Димитров и Георги Аргилашки с по 1 точка.

36 спортни публицисти от 25 медии, гласоподаваха тази година в шестото следващо издание на анкетата „ Футболист №1 на Пловдив “, като персонално дадоха своя избор за призьорите.

В номинациите на спортните публицисти Бирсент Карагарен бе подложен от 19 “пишещи братя ” на първото място, а от 7 – на второто.

Антоан Бароан пък бе избран за №1 от 9 публицисти, а в 8 бланки той бе класиран втори.

Елвис Ману на 6 места бе подложен на първата позиция и на 7 – на втората.

Нека напомним, че спечелилият в анкетата Бирсент Карагарен бе определен от почитателите на Локомотив за състезател №1 за отминалата 2022 година. Отделно бързоногото крило получи и премията “Гол на годината ” за попадението си против ЦСКА-София при успеха над “червените ” с 2:0 на 8 април 2022 година.

Карагарен записва своя дебют за мъжкия народен тим на България на 11 октомври 2019 година в европейската подготовка против Черна гора, приключила 0:0.

Бирсент Карагарен е роден на 6 декември 1992 година в Асеновград. Юноша е на локалния Асеновец (Асеновград), където дебютира при мъжете, а през 2011 година минава в Локомотив (Пд).

В анкетата имаха право да вземат участие всички публицисти, пишещи и говорещи за спорт от пловдивските медии, както и репортери или кореспонденти на Пловдив за националните медии, като изискването бе те сега да са настоящи публицисти.

На базата на предложенията и мненията на публицистите бе направена правилна ранглиста и оповестена призовата тройка, съгласно вота на участвалите публицисти.

Анкетата за установяване на футболист №1 на Пловдив се организира за шеста поредна година, откакто през 2017-та бе възродена от екипа на осведомителна организация „ Темпо Нюз “.

В досегашните анкети на медията Тодор Неделев на два пъти завоюва наградата – през 2017 и 2018 година, а Митко Илиев – 3 пъти подред – през 2019-та, 2020-та и 2021-ва година.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР