Бирмански питони, които от години обитават блатата на южния американски

...
Бирмански питони, които от години обитават блатата на южния американски
Коментари Харесай

Пълчища огромни питони пълзят към градовете във Флорида

Бирмански питони, които от години населяват блатата на южния американски щат Флорида, са почнали да настъпват към градовете и гъстонаселените елементи на полуострова, изяждайки всичко по пътя си, оповестява телевизионният канал WBBH.

За да се оправят със опасността, управляващите в Южна Флорида са наели 25 топ ловци, които да заловят и убият големите чудовищни змии, застрашаващи екосистемата на естествения парк "Евърглейдс ".



Бирманският питон (Python bivittatus), прочут още като Тъмен тигров питон, е в топ 6 на най-големи змии в света. Макар да произлиза от Азия, този тип населява блатата на фамозния народен парк във Флорида към този момент от към 30 години. Предполага се, че питоните са се настанили в парка, откакто са били несъзнателно пуснати на независимост от непредпазливи притежатели. Заемайки най-висока позиция в хранителната верига, тези хищници просперират в новия си дом дотам, че през днешния ден съставляват сериозна опасност за локалното биоразнообразие.



В дивата природа типът доближава междинна дължина от към 3,7 м, само че има данни за екземпляри, достигащи и до 5,74 м. Изглежда змиите се усещат извънредно добре на американска земя, тъй като постоянно биват улавяни големи екземпляри.

Ако до преди няколко години гигантските влечуги не са се осмелявали да минават границите на "Евърглейдс ", то в последно време те са почнали да се доближават от ден на ден до градовете в югозападна Флорида.



Според биолога Джо Василевски, питоните към този момент са окупирали западното крайбрежие на полуострова.

"Аз се притеснявам, че те ще продължат да се развъждат и ще унищожат всички локални типове ", споделя той.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР