[Bird.co] Още по темата Ford влиза на пазара на е-скутери

...
[Bird.co] Още по темата Ford влиза на пазара на е-скутери
Коментари Харесай

Uber обмисля превземане на пазара за е-скутери

[Bird.co] Още по тематиката
Ford влиза на пазара на е-скутери

Автомобилният колос купи стартъпа за наем на електрически скутери Spin
8 ное 2018
Стартъп надделя Uber и Bird в Сан Франциско

Skip беше една от двете компании, които получиха позволение да ръководят система за наемане на скутери в града, откакто кандидатурите на Uber, Lyft, Bird и Lime бяха отхвърлени
4 сеп 2018
Uber ще си партнира със стартъпа за отдаване на скутери чартърен Lime

Услугите на Lime, чийто бизнес се прави оценка на 1.1 милиарда $, ще са налични на мобилното приложение на Uber
11 юли 2018
Дигитални модели

Кои са новите софтуерни нововъведения от тази седмица
8 юни 2018 Uber договаря с Bird и Lime – двата най-успешни стартъпа за наемане на е-скутери и електрически колела в Съединени американски щати. Това оповестява Financial Times, като се базира на източници, близки до трите компании. Така наречената градска микромобилност се развива извънредно бързо през последната година, като към този момент открити имена като Uber и Ford се пробват да влязат на пазара. Амбициите на Uber са да придобие една от двете най-успешни компании в бранша, само че има огромни шансове да не се стигне до договорка с нито една от двете компании.

Бързо растяща опция

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. През последните месеци бизнесът за шерване на колела и електрически колела, както и наем на е-скутери в Съединени американски щати се разрасна скоростно в огромните градове, като към тях се насочват компании като Uber и съперника й Lyft.

Според източници на FT Uber договаря за придобиване или партньорство с двете компании. През последните месеци Bird и Lime завоюваха стотици милиони в допълнение частно финансиране, до момента в който оценките им надвишиха 1 милиарда $. Потенциална договорка или придобиване би коствало на Uber милиарди долари. Само за последните 6 месеца Bird и Lime са разширили услугите си в десетки нови градове и търсят агресия в Европа и Азия. Подобно търсене на нови пазари обаче е мощно финансово интензивно, като изключително скъпа е придобивката на нови флотилии е-скутери тук-там, където до този миг услугата не се предлага.

В същото време десетки по-малки стартъпи от Bird и Lime се състезават с тях на локална основа в Съединени американски щати, а основните доставки на е-скутер фирмите са от Китай, което значи в допълнение повишаване на разноските заради комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай. Поради всички тези аргументи партньорство или даже придобиване от Uber може да даде на една от двете компании нужния капитал да продължи плавното си разгръщане. Говорители на Bird и на Lime са декларирали, че фирмите им не се продават и желаят да останат самостоятелни.

Интерес от страна на откритите играчи

Установените транспортни и автомобилни компании от ден на ден виждат пазара за микромобилност. По-рано тази година Uber похарчи над 100 млн. $, с цел да купи стартъпа за електрически колела Jump. Главният съперник на Uber - Lyft, пък закупи Motivate, цифрова скица за шерване на колела. Миналия месец Ford закупи Spin, противник на Bird и Lime, с концепцията да навлезе на този пазар.

Uber преследва упоритостта да стане универсална услуга за всички типове превоз, като дружно с Lyft към този момент имат и лични флотилии от електрически скутери, само че те са дребни и лимитирани до един-два града. Едно от преимуществата на първи иноватори, което Bird и Lime имат, е, че са получили първите разрешителни в доста огромни градове в Съединени американски щати. Чрез евентуална договорка Uber се надява и на достъп до тези до момента недостъпни пазари.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР