Bird. Bg отправи заплахи към служители на Telus – фирмата,

...
Bird. Bg отправи заплахи към служители на Telus – фирмата,
Коментари Харесай

BIRD.bg заплашва „Telus”, искат служители да станат доносници или ще има последици

Bird. Bg насочи закани към чиновници на „ Telus ” – компанията, която съгласно проверяващия уебсайт модерира наличието на Facebook в България. На страницата във Facebook на Bird.bg публицистите пишат следното:

„ Това са част от служител/ки/те на „ Telus ”, компанията, модерираща наличието на Facebook в България. Вероятно някои от профилните фотоси са фалшив. Вече разполагаме с координатите на десетки чиновници и сме пред моралната алтернатива да ги публикуваме, с цел да се окъпят в националната обич и да усетят какво е да блокираш достъпа на общественици и публицисти, които са срещу човеконенавистния путински режим, като в това време отказваш да блокираш съветските мурзилки, тровещи пространството с кремълски опорки. И това е единствено началото, дечица от „ Telus ”. Помислете добре. Заплатката или репутацията? Вие сте над 3500. Някои не са забъркани в тази мръсна работа. Но няма по какъв начин да отсеем плявата от зърното. Единственият ви късмет за състрадание е да станете информатори. Някои към този момент постъпиха рационално ”, декларират те.

Стотици са мненията под обявата. Една част от консуматори акцентират, че модерирането за България на Facebook наличие в действителност не се прави у нас. Други пък акцентират, че за МЕТА работят доста малко от чиновниците на „ Telus “. Не липсват и рецензии, че уеб сайтът е популяризирал профилите изцяло нелегално по отношение на GDPR и разпоредбите на фейсбук, за отбрана на персоналните данни, а реакция към този момент от организации като Асоциация на европейските публицисти - няма

Neiski Tony

Bird.bg, наличието на български език се модерира в центровете на Telus International в Есен (Германия) и Дъблин (Ирландия). Преди да станат част от Telus International, тези две местоположения бяха част от CCC Digital. Така че тези другарки от София, макар че работят в Telus International, нямат никакво отношение към модерирането на наличието на български език. Политика на компанията е модерирането на наличието на даден език в никакъв случай да не се прави в същата страна. Така че в този случай информацията ви е неверна, тъй като това НЕ са хората, които вършат белите.

Ilknur Ibryam

Ще подскажа единствено, че не се модерира в България. Точно, с цел да няма такова досване. Куцо, твърдо и сакато ни модерира и равнището е дори по-ниско от трол фабриките. Няма решение за хибридната война, в случай че на Мъск не купи и МЕТА.

Zdravko Fedushev

Тука доста се изложихте. Най-малкото би трябвало да сте наясно, че „ Telus ” дава отговор за стотици планове. Как преценихте, че някой поставил си в профила „ Telus ”, модерира наличие във Facebook? Жалко, че в последно време страстите ви наделяват пред обстоятелствата.
https://www.facebook.com/birdreporting/posts/10161183659296189
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР