Бирария в езерото Ариана, тоалетна в подлеза между сградите на

...
Бирария в езерото Ариана, тоалетна в подлеза между сградите на
Коментари Харесай

Искате бизнес? Наемете обект от Столична община

Бирария в езерото " Ариана ", тоалетна в подлеза сред постройките на Министерски съвет и президенството или терен за паркинг на Цариградско шосе ще могат да наемат от Столична община жителите на София тази година.

Това излиза наяве от " Програмата за придобиване, ръководство и предписание с общинска благосъстоятелност за 2020 година ". Тя към този момент мина през икономическа комисия и следва да влезе за разглеждане в СОС. И несъмнено - съумя да скара съветниците. Независимият Борис Бонев изиска да не се отдават на частни лица терени за паркинги, а Столична община да обезпечи " паркоместа без възнаграждение, като жест на една община, която е дебитор от десетилетия към хората ". Няма по какъв начин да има безвъзмездни места за паркиране, когато се изготвят състезанията за всеки съответен паркинг от районните кметове, може да се мисли за изискванията в тях - да има преференциални цени за живеещите в блока или други правила. Но публично-частното партньорство ще даде опция да се обособят паркинги в кварталите, където има дефицит от места за паркиране, изясни Николай Стойнев, началник на комисията по стопанска система.

Друга ябълка на раздора са павилионите за пакетирани храни, цигари, алкохол и вестници, преместваемите обекти, терените по тротоари и улични площи и така нататък Те се отдават посредством състезания от районните кметове и съвсем постоянно водят до напрежение поради съмнения за връзкарство, нагласени условия, корупция и т. н. Бонев изиска програмата да се премисли.

Към наличните 5 павилиона пред УАСГ се плануват още 6. Тези павилиони са на територията на регион " Лозенец ", където кмет е Константин Павлов от Демократична България, което в допълнение подвигна градуса в икономическа комисия по оста ГЕРБ-опозиция.

Според квалифицираното проекторешение на СОС районните кметове ще би трябвало да внасят отчети и с плановете за отдаване чартърен, освен за предписание и придобиване на парцели, като се изключи обектите за ученическо хранене.

Паркинги по кварталите с друга величина би трябвало да се появят тази година, в случай че се намерят искащи да ги изградят върху общински терени и се явят на бъдещите състезания или търгове за отдаване чартърен.

Два от тях са в " Лозенец " - на " Черни връх " в НПЗ " Хладилника " - 1376 кв.м, и на бул. " Свети Наум " - 736 квадрата.

Район " Подуяне " предлага терен за охранителен паркинг на бул. " Владимир Вазов " и ул. " Бесарабия " от 1390 кв. метра.

В Сердика са три: на ул. " Нешо Бончев " в Орландовци-Малашевци и на ул. " Илийчо П. Илиев ", изписана в програмата и като " Илийчо Петков ", терените са общо три, надлежно от 304, 256 и 465 квадрата.

Район " Искър " предлага общо пет терена - в Дружба 1 и упоменатия към този момент на Цариградско шосе 7-11 км, който е с повърхност от 637 кв.м.

Предложени терени за паркинги има и от " Илинден " - над тунела за „ Люлин “ в кв. „ Гевгелийски “ от 3500 квадрата, на " Сливница " и " Зайчар " от 2000 кв. м и отново на " Сливница ", само че до ул. " Хайдут Сиден " ОТ към 2500 кв. метра.

В региона на жълтите павета - " Средец " с кмет Трайчо Трайков, чартърен ще се отдава Конната база и 5 здания с обща повърхност от 7881 кв. м в Борисовата градина. В езерото " Ариана " се оферират ресторант-бирария - 199 кв.м, бирария " Перфект " - 140 кв.м, и парк-кафе с повърхност 150 кв. м. В Столична библиотека наематели ще се търсят за печатница и клуб-ресторант.

А в подлез " Източна врата Сердика " с изключение на тоалетна от 21,53 кв. м може да се наемат и 11 магазина.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР