Бираиц. Френският президент Еманюел Макрон посрещна американския си колега Доналд

...
Бираиц. Френският президент Еманюел Макрон посрещна американския си колега Доналд
Коментари Харесай

AFP: Макрон и Тръмп обядваха преди срещата на Г-7

Бираиц. Френският президент Еманюел Макрон посрещна американския си сътрудник Доналд Тръмп за безпланов обяд в събота преди формалното разкриване на срещата на върха на Г-7 в Биариц, Франция, предава AFP .
Двамата водачи се срещнаха, единствено ден откакто Тръмп повтори опасността си за налагане на мита на френското вино в отговор на новия налог върху огромните американски софтуерни компании.
Изненадващият обяд се прави оценка като опит на Макрон да сложи положителна основа след с напрежение развиване, когато водачите на Съединени американски щати и Европейски Съюз си размениха закани за комерсиална война.
Говорейки пред кореспонденти, Макрон назова Тръмп " доста специфичен посетител ".
Той сподели, че те ще разискват редица належащи интернационалните въпроси, в това число опълчването с Иран във връзка с нуклеарната стратегия на Техеран и акцентира, че е нужна " мощна съгласуваност ".
Тръмп посрещна този апел за единение малко по-меко, откакто в петък излетя от Съединените щати с остро предизвестие за налагане на мита върху френските виновност, " каквито в никакъв случай до момента не са виждали ".
" Всъщност имаме доста общо посред ни ", сподели Тръмп добави, че та " са другари от дълго време ".
Тръмп сподели, че в избрани моменти те " си атакуват по малко ", само че имат " специфични връзки ".
Обстановката за срещата на върха на Г-7 във френския морски курорт явно зарадва американския президент, разяснява организацията.
" Досега всичко е добре. Времето е съвършено. Всички се разбираме. Мисля, че ще реализираме доста този уикенд ", сподели Тръмп.

Превод и редакция: Юлиян Марков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР