Бира, шоколад, кафе и вино - това са някои от

...
Бира, шоколад, кафе и вино - това са някои от
Коментари Харесай

Изследване: Глобалното затопляне ще направи по-скъпи бирата, кафето и шоколада

Бира, шоколад, кафе и вино - това са някои от дребните ни удоволствия, които световното стопляне може да направи по-редки и по-скъпи, настояват учени.
Увеличаването на рисковите топлинни талази и сушата евентуално ще навредят в бъдеще на производството на ечемик, който е основна съставна част за бира, оповестява CBS. Загубите на рандеман на ечемик могат да доближат до 17%, настояват специалисти. Това значи, че цената на бирата може да се удвои и даже да се регистрира за инфлация. А в страни като Ирландия, където цената на варенето е към този момент висока, може да има утрояване на цените.
Съавторът на проучването Стив Дейвис от университета в Калифорния съобщи, че изследването е направено да потвърди, че промените в климата ще се отразят на всички аспекти на живота ни. Според учени, които не са част от изследването, то може да се окаже по-добър метод за алармиране на публичното внимание по отношение на проблемите с промените на климата.
Стив Дейвис е фен на IPA (тип бира) и споделя, че това изследване е родено от обич и боязън. Той и сътрудниците му преглеждат единствено взаимовръзката сред топлинните талази и сушата, а не общото стопляне, което обаче ще засегне и регионите, в които зърнената просвета пораства.
" Едно от най-големите провокации за нас като учени, изследващи измененията в климата и храната, е да илюстрираме казуса на хората ", споделя Луис Зиска, специалист в американското министерство на земеделието. Все отново малко хора биха се оплакали, че световното стопляне ще унищожи реколтата от брюкселско зеле, пошегува се той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР