Бира със светена вода подготвят български ценители. Много са почитателите

...
Бира със светена вода подготвят български ценители. Много са почитателите
Коментари Харесай

Българи създадоха бирата на Бог от светена вода

Бира със светена вода приготвят български ценители. Много са феновете на бирата, само че има и такива, които я обожествяват. Те са основали Българска бирена черква и към този момент имат 27 хиляди миряни от цялата страна, оповестява bTV.

„ От 2014 година година сме регистрирани в Софийски градски съд като съдружие с нестопанска цел. Всички поклонници би трябвало просто да пият бира на драго сърце и мярка, (...) и в случай че желаят да се причислят към една по-голяма общественост от миряни, могат да ни намерят във „ Фейсбук” като „ Българска бирена църква”, изясни Гергана Гугунска.

Снимка: btvnovinite.bg

Всяка вяра има своя свещена напитка, по тази причина Българската бирена черква работи по основаването на питие със светена вода. То ще се назовава „ Ей-Мен”, сходно на ралигиозния възклик „ Амин”, с който приключва всяка молитва.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Нашите почитатели и миряни могат да ни подкрепят с финансирането на този план в платформата за групово финансиране „ ИндиГоуГоу”, като сме планували специфични апостолически места за най-големите дарители”, допълниха основателите.

Снимка: btvnovinite.bg

Ако апостолите и миряните съберат нужните средства, бирата със светена вода ще бъде дегустирана на тържествена литургия през септември.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР