Бира, градински джуджета и нудизъм: всичко това е типично за

...
Бира, градински джуджета и нудизъм: всичко това е типично за
Коментари Харесай

Десет неща, които германците много обичат

Бира, култивиран джуджета и нудизъм: всичко това е типично за Германия и германците. Вижте 10 неща, които германците доста обичат:

Бирата

Да стартираме с най-прочутата пристрастеност на германците: бирата. Само чехите пият повече бира от тях. Затова пък германците си имат своя " Октоберфест ". Разбира се, не всички в Германия обичат да пият бира, само че все пак тази алкохолна напитка несъмнено е неотменима част от немския делник. Младежите в страната имат право да употребяват бира още на 16-годишна възраст.
 бира Thinkstock/Getty Images
Класьорите

Класьорите са немско откритие. Това може би изяснява за какво прецизната класификация на документите е толкоз значима за германеца - освен в офиса, само че и вкъщи. Въпреки повсеместното дигитализиране, няма дом или офис, в който да липсват цялостни с документи папки и класьори.

Защо назовават германците шваби?

Цените

Едва ли има немец, който да не пазари в евтините вериги - все едно дали е богат или безпаричен. В Германия даже си имат специфична дума за хората, които непрекъснато са в търсене на преференциални покупки - назовават ги " Schnäppchenjäger ", което в превод значи почти " ловци на понижени цени ".

Пътуванията

Германски туристи ще срещнете и в най-отдалечените краища на света. Германците обичат да пътуват и няма дестинация, която да им е прекомерно далечна или прекомерно екзотична. В същото време доста от германците прекарват отпуските си постоянно на едно и също място - да вземем за пример на испанския остров Майорка, който от много време е измежду обичаните дестинации на немските туристи.

Германците първи в Европа в харчовете за кучета

В градината

Много от германците, които не живеят в къща с двор, си наемат или купуват дребна градинска повърхност в особено обособени за задачата зони. В Германия има към 1,4 милиона такива градини. В тях германците се отдават на отдих или пък се грижат за засажденията си. Всяка " градинска зона " си има лични (понякога доста строги) правила.

Нудизмът

Германското нудистко придвижване е първото в света - ражда се още в края на 19 век. По-късно нудизмът е на мода най-много в някогашната Германска демократична република. И през днешния ден в източната част на Германия ще срещнете хора от всички възрасти, които се любуват голи на слънцето - освен това освен на плажа.

Ето какъв брой българи са станали германци

Правилата

Това е предизвестие към всички, които считат, че в случай че на някоя улица в Германия няма коли, могат да пресекат и на червен светофар: много огромна е вероятността да чуете: " Спри! Червено е! ". Германците обичат да съблюдават разпоредбите - и не се свенят да се намесят, в случай че видят някое нарушаване.

В локалната механа

В доста немски заведения има специфични маси за постоянни гости. Тук си дават среща членовете на най-различни групи и сдружения - някои играят карти, други си приказват за плетки, трети дебатират по въпросите на огромната политика.

" Местопрестъпление "

Почти 10 милиона германци сядат всяка неделя пред тв приемника, с цел да изгледат най-новия епизод от сериала " Местопрестъпление ". Култовият сериал се излъчва от 1970 година, а в последно време стана съвременно да го гледаш у дома с другари или в някоя механа

Сладкишите

Британците си имат своя час за пиянство на чай, а за германците следобедът е време за ястие на сладкиши. Много хора в Германия протягат ръка съвсем всеки ден към тортите и кексовете.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР