Биотехнологичната компания Модерна отчете положителни данни за потенциалната си коронавирусна

...
Биотехнологичната компания Модерна отчете положителни данни за потенциалната си коронавирусна
Коментари Харесай

Модерна отчита положителни резултати за коронавирусна ваксина

Биотехнологичната компания " Модерна " регистрира позитивни данни за евентуалната си коронавирусна ваксина от ранно клинично изпитване, оповестява The Hill.

Компанията съобщи, че ранните данни от клинично изпитване от фаза 1 демонстрират, че хората, на които е предоставена евентуалната ваксина, генерират имунен отговор, сходен на този при хора, които са се възстановили от заболяването .

Нивата на обезвреждащи антитела са били " на или над " равнищата , следени в кръвни проби от хора, които са се възстановили от ковид, добавя компанията. Все отново данните са ранни и този резултат е единствено от първите осем участници в процеса.

" Тези междинни данни от фаза 1, въпреки всичко ранни, демонстрират, че имунизацията с mRNA-1273 провокира имунен отговор... с доза до 25 микрограма ", разяснява Тал Закс, основен доктор в " Модерна ".

" Тези данни удостоверяват нашето разбиране, че mRNA-1273 има капацитета да предотврати болестта с COVID-19 и да усъвършенства способността ни да избираме доза за главните тествания ".
 Топ китайски специалист предизвести за евентуална втора вълна от Covid-19
Топ китайски специалист предизвести за евентуална втора вълна от Covid-19

Изправени сме пред огромно предизвикателство

Компанията също по този начин съобщи, че имунизацията е " като цяло безвредна и добре търпима " . Всички странични резултати , в това число зачервяване на един участник към мястото на инжектиране, до момента са били " преходни и независимо изчезващи ", отбелязва компанията, като добавя, че не се оповестява за " съществени " странични резултати .

Освен това евентуалната ваксина е била сполучлива в предотвратяването на репликацията на вируса в белите дробове на мишки в друго изследване, изяснява " Модерна ".

Компанията, която работи с Националния институт по алергия и инфекциозни заболявания, ръководена от Антъни Фаучи, е на път да стартира изпитване на фаза 2 и съобщи, че се надява на фаза 3 тествания през юли .

" Ние влагаме, с цел да увеличим производството си, с цел да можем да увеличим оптимално броя дози, които можем да произведем , с цел да помогнем да защитим колкото се може повече хора от SARS-CoV-2 ", съобщи основният изпълнителен шеф на компанията, Стефан Бансел.
 AstraZeneca дава до 30 милиона дози ваксина на Англия до септември
AstraZeneca дава до 30 милиона дози ваксина на Англия до септември

100 милиона дози тази година

Инвеститорите се зарадваха на първичните резултати в понеделник, което подвигна акциите на " Модерна " с към 25% в търговията преди пазара. " Модерна " има пазарна стойност от към 25 милиарда $, оповестява Business Insider.

Това изследване включва 45 здрави доброволци, на възраст сред 18 и 55 години и на инцидентен принцип им е дадена една от три дози, надлежно 25 микрограма, 100 микрограма и 250 микрограма.

Всички участници създават откриваеми антитела . 15-те доброволци с най-слаба доза са с антитела в кръвта си, като тези на хората, които са се възстановили от COVID-19. Данните са по-ограничени за по-високите дози, защото доброволците към момента се наблюдават . Десет души, които получават дози от 100 микрограма, с задоволително следене, имат равнища на антитела, които надвишават равнищата, следени при възстановяващите се.

Компанията отбелязва, че при най-високото равнище на дозата, 250 микрограма , трима души са имали тежки, само че не животозастрашаващи странични резултати .
 Американски учени откриха антитяло, което обезврежда ковид
Американски учени откриха антитяло, което обезврежда ковид

За три дни блокира вируса и очиства организма...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР