Биопроизводители предлагат на земеделския министър Десислава Танева да организира изработването

...
Биопроизводители предлагат на земеделския министър Десислава Танева да организира изработването
Коментари Харесай

Земеделието да осигури изхранването на българите, зоват биопроизводители

Биопроизводители оферират на земеделския министър Десислава Танева да провежда изработването на указания и правила за работа в обстановката на ограничение на разпространяването на ковид. Според Българската асоциация биопродукти работата на полето е минимум рискова за заразяване с ковид.

Има огромна заплаха реколтата да не бъде прибрана и тогава от здравна, ще преминем към икономическа рецесия, предизвестяват земеделците.

В намерено писмо биопроизводителите оферират земеделското министерство да премине напълно на цифров продан на данни и документите към този момент да не се подават на книжен притежател.

Като образец за електронен продан на данни дават подаването на заявления по Наредба 3, която и в този момент подават в електронен вид. С дигитализирането на системите ще се спести обикалянето по ветеринарни лекари и общини, стимулират се биопроизводителите.

В идващите дни следва регистрация на розопроизводители, подаване на документи за употребявани препарати и други ограничения. Очакванията са Земеделското министерство да признава сканирани документи, а да не се постанова носене на оригинали, тъй като напредването из страната е лимитирано,.

Несигурността кара всички търговци на семена да желаят съвсем 100% предплатено заплащане, превозът е усложнен и по-скъп, банките са по-рестриктивни за отпущането на заеми против дотации, пишат биопроизводителите.

Ситуацията е базпрецедентна, само че не по-малко значимо е да осъзнаем отговорността на българското земеделие. Както здравната общественост, шивашката и фармацевтичната индустрия поемат своята отговорност, по този начин и земеделската общественост да поеме своята отговорност за облекчаване потребностите на българското население, с цел да не подвластен от импорт и транспортни коридори, приканват производителите.

Те заявяват, че са отворени за видеоконферентни връзки и модерни средства за връзка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР