BioNTech-Pfizer съобщи днес, че тяхната ваксина е показала 100-процентова ефикасност

...
BioNTech-Pfizer съобщи днес, че тяхната ваксина е показала 100-процентова ефикасност
Коментари Харесай

Ваксината на BioNTech-Pfizer показа 100% ефективност при деца от 12 до 15 години

BioNTech-Pfizer заяви през днешния ден, че тяхната ваксина е посочила 100-процентова резултатност () против ковид при 12 до 15-годишни, стъпка към вероятно пускане на имунизация в тази възрастова група, преди децата да се върнат в учебно заведение през есента. За това заяви " Ню Йорк пост ", представени от БГНЕС. На корпоративния уебсайт на Pfizer също е оповестено.
„ Тестванията във фаза 3, извършени върху 2 260 юноши в Съединени американски щати, демонстрираха 100% резултатност и устойчиво създаване на антитела ", се споделя в изказване на фирмите. Там се прецизира, че са взели участие 2260 деца, като при групата с плацебо (1129 души) имало 18 случая на COVID-19, а в групата на имунизираните (1131 души) нямало нито един. Тече и фаза 3 в изследването на имунизацията във възрастови групи от 5 до 11 години, от 2 до 5 години и от шест месеца до 2 години.
 И Pfizer стартира проби на ваксина против ковид за деца И Pfizer стартира проби на ваксина против ковид за деца
След като Moderna към този момент разгласи старт на проби на ваксина против ковид за деца, американският фармацевтичен колос Pfizer и германс...
Повечето ваксини против COVID-19, които се създават в международен мащаб, са за възрастни, които са изложени на по-висок риск от ковид. Ваксината на Pfizer е утвърдена за възраст над 16 години. Но имунизирането на деца от всички възрасти ще бъде от решаващо значение за прекъсването на пандемията - и подпомагането на учебните заведения, най-малко в горните класове, е значимо след месеци на спиране.
Това е малко изследване, което към момента не е оповестено, тъй че друго значимо доказателство е какъв брой добре дозите са възстановили имунната система на децата. Изследователите оповестяват за високи равнища на антитела за битка с вируса, малко по-високи от следените при изследвания при млади възрастни (16 - 25 години).
Децата са имали странични резултати, сходни на младите възрастни, споделиха от компанията. Основните нежелани реакции са болежка, тресчица, студени тръпки и отмалялост, изключително след втората доза. Проучването ще продължи да наблюдава участниците в продължение на две години за повече информация по отношение на дълготрайната отбрана и сигурност.
През идващите седмици Pfizer и нейният немски сътрудник BioNTech възнамеряват да изискат от Американската администрация по храните и медикаментите и европейските регулатори да разрешат незабавно потребление на имунизацията със намаляване на прага ѝ за използване от 12-годишна възраст.
„ Изразяваме желание незабавно да се разшири използването на нашата ваксина “, съобщи в изказване изпълнителният шеф на Pfizer Алберт Бурла. Той изрази „ вярата да стартира да се имунизира тази възрастова група преди началото на идната образователна година “ в Съединени американски щати.
 „ Дейли телеграф “: От август на Острова стартира имунизация на деца „ Дейли телеграф “: От август на Острова стартира имунизация на деца
Вестник „ Дейли телеграф “ написа, че през август ще стартира имунизиране и на децата във Англия, съгласно прелиминарен п...
Pfizer не е единствената компания, която се стреми да понижи възрастовата граница на своята ваксина. Очаква се скоро да се получат и резултати от американско изпитване на имунизацията на Moderna при деца на възраст от 12 до 17 години. Но също така в символ, че констатациите са обещаващи, FDA към този момент разреши на двете компании да стартират американски изпитвания при деца до 12 години, с вероятност да стигнат до 6-месечни деца.
Миналият месец AstraZeneca стартира тестване на своята ваксина измежду 6-7-годишни във Англия. JohnsonJohnson възнамерява свои лични педиатрични изследвания. А в Китай неотдавна Sinovac разгласи, че е дал предварителни данни на китайските регулатори, показващи, че имунизацията му е безвредна при деца до 3-годишна възраст.
Докато множеството ваксини против COVID-19, употребявани в международен мащаб, за първи път са били тествани при десетки хиляди възрастни, педиатричните изследвания няма да имат потребност да бъдат съвсем толкоз огромни.
Ключов въпрос е дозата: Pfizer е дал на деца над 12 години същата доза, която възрастните получават, само че тества разнообразни дози при по-малките деца.
Не е ясно какъв брой бързо FDA ще реагира на настояването на Pfizer да позволи имунизацията, започвайки от 12-годишна възраст. Друг е въпросът по кое време страната ще има задоволително ресурси от ваксини.
 Moderna към този момент почна проби на ваксина против ковид при дребни деца Moderna към този момент почна проби на ваксина против ковид при дребни деца
Американската компания Moderna стартира клинично изследване на ваксина против ковид при деца. В изследването вземат участие деца на възраст...
Децата съставляват към 13% от случаите на COVID-19, документирани в Съединени американски щати. И макар че те са надалеч по-малко склонни от възрастните да се разболеят съществено, минимум 268 са умряли от COVID-19 единствено в Съединени американски щати и повече от 13 500 са приети в болница, съгласно Американската академия по педиатрия. Това е повече от междинната смъртност от грип за година.
Калеб Чунг, който навършва 13 години по-късно тази седмица, се съгласи да взе участие като доброволец, откакто татко му, педиатър от университета Дюк, показа опцията. Той не знае дали е получил имунизацията или плацебо.
„ Обикновено съм у дома и изучавам онлайн и не мога да направя доста, с цел да се боря против вируса “, сподели Калеб в скорошно изявление. Тестването „ е действителна опция да оказа помощ. “
Баща му, доктор Ричард Чунг, сподели, че се гордее със сина си и всички останали деца, които се явяват доброволци за тестването.
„ Нуждаем се от деца, с цел да създадем тези изпитвания, с цел да могат те да бъдат предпазени. Възрастните не могат да създадат това вместо тях “, сподели Чунг.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР