Бионсе позира с близнаците си. Тя е покрита с цветя,

...
Бионсе позира с близнаците си. Тя е покрита с цветя,
Коментари Харесай

Бионсе се превърна в творба на Ботичели

Бионсе театралничи с близнаците си. Тя е покрита с цветя, до момента в който гледа замечтано надалеч напред. Откривате ли артистичното ехтене? Създателите на акаунта в туитър, наименуван TabloidArtHistory, го вършат. Те съпоставят тази фотография с ренесансовия шедьовър на Ботичели - Мадона делла Мелаграна. Това е красиво съвпадане. Майчинският възторг на Бионсе отразява мистично красивата Богородица на италианския занаятчия.
TabloidArtHistory се любува на оживени или даже комични, само че образно безапелационни конфликти на високото изкуство и фотосите на звезди. Мелания Тръмп, която дава на Мишел Обама подарък, се съпоставя с илюстрация от ръкопис на Кристин дьо Пизан, представяща книгата си "Градът на дамите " на кралица Изабела Баварска. А сантименталната визия на отчаянието - "Салът на Медуза ", е съчетана със фотография на героиня на "Реалните съпруги на Ню Йорк ", паднала на пода на летище.
Дали това е просто мързеливо принизяване на огромните творби на изкуството до статуса на мем*, пораждащ краткотраен смях, или пресен и остроумен метод да оценим изкуството и живота? Тези иконографски връзки в действителност разкриват, че ние сме заобиколени от велико изкуство от самото начало. Всеки е скулптура или картина, чакащи да бъдат разпознати. Хари Стийлс наподобява като автопортрет на Егон Шиле. Когато Тайра Банкс приказва със състезателите от "Следващия топ модел на Америка ", тя внезапно замязя на Мария Магдалена в олтара на Ян Полак.
Тази игра работи, тъй като огромното изкуство е универсално. Жестовете и изразите, които художници като Ботичели и Шиле виждат в света към тях и дестилират в мрачни монументални облици, съставляват изложба с човешки благоприятни условия, музей на настроения, прекарвания и ориси. Целият живот на хората е в техните шедьоври. Защо е изненадващо, че Бионсе наподобява за миг като шедьовър на Ботичели? Той рисува по този начин, тъй като следи уличния живот към него с просветление и в търсене на правота. Не е чудно, че днешните таблоидни облици и селфита понякога наподобяват такива облици.
Създателите на TabloidArtHistory - Елис Бел, Хлое Еслемон и Маяне Сорет, са разкрили магията, която постоянно убягва на кураторите на сбирки от остарели майстори. Представяйки изкуството с комизъм и човечност, те отключват хубостта, която е от голяма важност за всички хора когато и да е. Ако би трябвало да забележим фотография на Бионсе, с цел да го признаем, това е много добър вид, безапелационни са специалисти.

*Мем - концепция, държание или жанр, който се популяризира от човек на човек в дадена просвета.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР