Бионсе, кралицата на музиката, която променя парадигмите и чието изкуство

...
Бионсе, кралицата на музиката, която променя парадигмите и чието изкуство
Коментари Харесай

Бионсе издаде новия си албум, обещаващ да стане хит на лятото

Бионсе, кралицата на музиката, която трансформира парадигмите и чието изкуство от дълго време я е утвърдило като една от огромните звезди на развлекателната промишленост, издаде през днешния ден горещо упования си албум "Renaissance " - танцувален запис с хаус привкус, квалифициран за лятото.

Шест години откакто раздруса промишлеността с мощния си образен албум "Lemonade ", седмата солова студийна работа на Бионсе е пулсираща сбирка от клубни части, целяща да „ освободи един свят, обхванат от отмалялост “.

Изключително танцувален, албумът с 16 песни е подготвен да господства през този сезона.

Beyoncé unveils all four cover poses for her new album,.
— Pop Crave (@PopCrave)
Мегазвездата уточни, че "Renaissance " е единствено първото деяние от общо три в плана, който по думите ѝ е записвала в продължение на три години по време на пандемията.

"Създаването на този албум ми разреши да бленувам и да намеря избавление в един заплашителен за света миг " , съобщи Бионсе на своя уеб страница. "Той ми разреши да се усещам свободна и рискована във време, когато малко други неща се движеха ", продължава тя.

"Намерението ми беше да основа безвредно място, място без наказание. Място, където да съм свободна от перфекционизъм и преосмисляне. Място, където да крещиш, да се освобождаваш, да усещаш свободата. Това беше едно красиво странствуване на проучване. "

Възторжените вокали на Бионсе имат своето място в "Renaissance ", само че се откроява ритмичният, незабавен апел към дансинга, със комбиниране от въздействия, отдаващо респект на пионерите на фънка, соула, рапа, хауса и диското.

"Break My Soul, " the lead single from Beyoncé’s new album "Renaissance, " features the superstar's 20th top 10 hit on the Billboard Hot 100 chart as a solo artist
— The Wall Street Journal (@WSJ)
Наред с голям брой чисти хаус части, както и респект към госпъл, фънк и соул, в "Renaissance " на Бионсе си сътрудничат Нийл Роджърс, Скрилекс, нигерийската певица Темс, Грейс Джоунс, Фарел и, несъмнено, брачният партньор ѝ рап магнатът Джей Зи.

След "Lemonade " тя издаде "Homecoming ", албум и филм, включващ фрагменти от митичното ѝ осъществяване на Coachella през 2018 година, както и възхваляваната от рецензията ария "Black Parade " - която се появи на фона на всеобщите митинги, разпалени от полицейското ликвидиране на Джордж Флойд.

Благодарение на тази ария мегазвездата, която за първи път се популяризира като член на „ Destiny's Child “, стана най-печелившата жена в историята на премиите "Грами " с 28 победи и най-награждаваната певица.

Но при цялото си културно въздействие и неоспорим трон в музикалния мавзолей, песните на Бионсе не са имали същата комерсиална доминация като на други модерни международни звезди - последният ѝ солов шлагер номер едно беше "Single Ladies (Put a Ring on It) " от 2008 година Това е на път да се промени с "Renaissance ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР