Биометрична криптовалута, базирана на технология за сканиране на очите, преживява

...
Биометрична криптовалута, базирана на технология за сканиране на очите, преживява
Коментари Харесай

Worldcoin се оттегля от Бразилия, Индия и Франция – цената спада значително

Биометрична криптовалута, основана на технология за сканиране на очите, претърпява спад след докладваното ѝ евакуиране от Бразилия, Франция и Индия.

Според скорошен отчет на TechCrunch Worldcoin ( WLD ), криптоактив, фокусиран главно върху цифрова идентификация, съоснован от Сам Алтман, основен изпълнителен шеф на OpenAI, е предпочел да се отдръпна от тези три страни малко откакто е стартирал своите услуги за инспекция на орбита.

Лили Гордън, представляваща надзорната компания на Worldcoin, осведоми TechCrunch, че планът остава зает да си сътрудничи с световни сътрудници, с цел да подсигурява спазването на наредбите, предлагайки сигурна и транспарантна услуга за верифицирани лица.

Orb на Worldcoin е под формата на устройство, сходно на шлем, което ревизира самоличността на лицата посредством сканиране на очите. За да употребяват тази система, търговците би трябвало да изтеглят приложението Worldcoin, да се снабдят със съчетаем крипто портфейл и да посетят Orb, с цел да получат своята идентификация, известна като World ID.

В следваща връзка с TechCrunch Гордън загатна, че услугите на Orb ще бъдат краткотрайно понижени в Индия и другите наранени страни, макар че съответна причина не беше категорично посочена.

Родният алткойн на плана, WLD, означи забележителен спад от пиковата си стойност от $4.73 на 17 декември до настоящата си комерсиална цена от $3.58, отбелязвайки спад от почти 23%.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР