Биолози измислиха еликсир за вечна младост с ужасни странични ефекти.

...
Биолози измислиха еликсир за вечна младост с ужасни странични ефекти.
Коментари Харесай

Учени създадоха еликсир за "вечна младост", но има една голяма уловка

Биолози измислиха балсам за " безконечна младост " с ужасни странични резултати. Той е обвързван с механизъм за блокиране на протеин, виновен за процеса на стареене. Към момента еликсира се тества върху мишки. Това твърди обява в bioRxiv. С цел да се забави стареенето на организма и по този метод да се удължи животаи, е належащо единствено да се потисне интензивността на характерни протеинови съединения. Това изобретение е на интернационална група от учени, провеждащи опити с лабораторни мишки.

Оказа се, че скоростта стареене дава отговор на интензивността на протеинов комплекс, наименуван C/EBPβ-LIP. В изследването е потвърдено, че гризачите могат да живеят по-дълго, в случай че се отключат метаболитните процеси в композиция с протеина рапамицин - високо ефикасен имуносупресант, който се употребява за попречване на отхвърлянето на органи за трансплантация.

Японски учени откриха за какво дамите и мъжете стареят с разнообразни темпове

Но хората няма по какъв начин да получат всичко това и то толкоз просто. Човешкото тяло е проектирно доста по-сложно, тъй че, в случай че на пациента под въздействието на мощни медикаменти му се подтисне интензивността на характерния протеинов комплекс, това неизбежно ще докара до странични резултати. А тук приказваме за систематични повреди в тялото.

" Сега работим върху това. Ако успеем да създадем по този начин, че интензивността на протеина да бъде потисната без странични резултати, лекарството наподобява, че в действителност ще стареенето при хората и по този метод ще удължи живота ", заключват биолозите.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР