Биолог посочи три органа, чиито функции трябва да бъдат проверени

...
Биолог посочи три органа, чиито функции трябва да бъдат проверени
Коментари Харесай

Ако сме преминали COVID-19, трябва здравна профилактика - ето на какво

Биолог уточни три органа, чиито функционалности би трябвало да бъдат тествани след възобновяване от COVID-19, написа БГНЕС.
След като се излекуваме от ковид, преди всичко е належащо да проверим работата на белите дробове, бъбреците и мозъка си, сподели професорът от университета " Джордж Мейсън " (САЩ) и лекар на биологичните науки Анча Баранова пред РИА Новости.
" След COVID-19 би трябвало да ревизирате три съществени системи в организма: белите дробове, бъбреците и мозъка. Трябва да се обърнете към пулмолог, а по-късно да ревизирате и работата на бъбреците си. Това става посредством известно проучване - биохимия на кръвта. Има знак, който отразява дали те действат обикновено ", сподели Баранова.
" Третата система е мозъкът, действието на централната и периферната нервна система. Както към този момент се отбелязва, има случаи на невроинфекции след боледуване от ковид ", изяснява биологът.
Баранова подсети, че при някои хора се вижда утежняване на паметта, зрението, понижава способността за централизация и може да се появи главоболие.
" Обикновено на сходни проблеми не се обръща задоволително внимание, само че по принцип невропатолог може да помогне да се оправим с тях ", сподели ученият.
Още: " Коронавирусът: Поправките в статистиката в Европа не стопират "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР