Биохимици от университета в гр. Остин, щата Тексас, създадоха първия

...
Биохимици от университета в гр. Остин, щата Тексас, създадоха първия
Коментари Харесай

Учени създадоха пълен атомен триизмерен модел на новия коронавирус

Биохимици от университета в гр. Остин, щата Тексас, сътвориха първия цялостен тримерен атомен модел на новия ковид, съобщи Българска телеграфна агенция.

Агенцията цитира известие, оповестено в уеб страницата на образователното заведение. Атомната конструкция на обвивката на патогена е била изчислена и построена благодарение на суперкомпютър.

Над 400 000 души в света са към този момент инфектираните с COVID-19

"Този модел ще ни помогне да установим кои елементи на ковид играят решаваща роля за проникването му в човешките кафези. Ако успеем да разкрием тези секрети на SARS-CoV-2, експертите по-лесно ще изготвят нови медикаменти, с цел да му противодействат " съобщи проф. Роми Амаро, оценявайки достижението на плана.

Триизмерното копие ще бъде потребно за установяването на въздействието и на познатите медикаменти и препарати против новия патоген.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 2287  Борисов към проф. Мутафчийски: Не сядай на моето място, че ти е висок рейтингът Борисов към проф. Мутафчийски: Не сядай на моето място, че ти е висок рейтингът  Над хиляда алжирци са блокирани на летище Истанбул Над хиляда алжирци са блокирани на летище Истанбул  Тръмп: Тежка криза може да вземе повече жертви от ковид Тръмп: Тежка криза може да вземе повече жертви от ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР