Биографията на Nick Cave може да осигури достатъчно гориво“ за

...
Биографията на Nick Cave може да осигури достатъчно гориво“ за
Коментари Харесай

Nick Cave и The Bad Seeds идват на EXIT 2022!

Биографията на Nick Cave може да обезпечи задоволително „ гориво “ за всеки елементарен актьор, изключително за един от най -големите рок поети в историята. С съвсем 50-годишна кариера, почнала през 1973 година с основаването на групата The Boys Next Door, Nick Cave се счита за въплъщение на рокендрола -  човек, който е повлиял надълбоко на историята на известната просвета и най -големите и достижения. Музикално просветен и надарен, Nick Cave постоянно е желал да се занимава с рок, тъй като, както самият той споделя, той е революционен и има силата да трансформира хората. По неговото самопризнание в самото начало американските рокаджии, както и английската група Jethro Tull оказват доста въздействие върху творчеството му, като му оказват помощ да развие различим персонален жанр, който се трансформира с годините, както във връзка с звука, по този начин и във връзка с неговия метод към писането на песни.

Той стартира своето странствуване с The Bad Seeds през 1983 година, след разпадането на паметната група The Birthday Party и основава, съгласно известия в медиите, едно от най-значимите феномени в ерата на пост-пънк и различния рок от 80-те до днешния ден. За съвсем четири десетилетия на сцената, групата е издала 17 студийни албума и е мъчно да се дефинира кой от тях е имал най - огромно влияние. Яростните 80 -те и 90 -те бяха белязани с изключителни издания като „ From Her To Eternity, “ „ Good Son, “ „ Henry’s Dream “ и „ Let Love In “, брилянтно приключени с най -добрия албум от този интервал: „ Live Seeds “ от 1993 година Невероятният триумф на групата и самобитният прелом е белязан от „ Murder Ballads “ - много кървава сбирка от песни и тяхното най-продавано издание досега. Следващата стъпка сподели цялото величие на големия гений на Cave в най -спокойната, само че и най - прочувствената ария до момента - „ The Boatman’s Call “.

Последващите албуми, не по - малко гениални, „ No More Shall We Part “, „ Nocturama “ и „ Abattoir Blues / The Lyre of Orpheus “ донесоха наред с други неща, разлъка с двама авторитетни членове на групата Mick Harvey и Blix Bargeld, след което Уорън Елис (Warren Ellis) става главен помощник на Cave. Двамата основават група Grinderman и предходната година сътвориха отличния албум „ Carnage “. В сегашния миг,  работата на групата започва преди 15 години и води до четири безспорни шедьовъра, всеки от които покорява нови върхове в творчеството: „ Dig, Lazarus, Dig!!! “, „ Push The Sky Away “, „ Skeleton Tree “ и двойният „ Ghosteen “от 2019 година

Петроварадинската цитадела е била хазаин на Nick Cave два пъти - през 2011 година с Grinderman и през 2013 година с The Bad Seeds. И двата пъти, посредством мощни и мощни концерти, той сподели постоянството на връзката си с почитатели от тази част на света. Той е свирил в района повече от 10 пъти и на 8 юли 2022 година се завръща като първия хедлайнер на EXIT - фестивал, чиято 20-годишнина, дружно с обстоятелството, че това е първият огромен европейски фестивал това лято, е една от най -важните музикални вести за 2021 година

   

Еднодневни билети за 8 юли 2022 година са налични от през днешния ден!

 

- от 110 лева + b/f - ще бъдат налични единствено за регистрирани консуматори за стеснен интервал.  Регистрацията е налична единствено до 18 август 2021 година на. При регистрация, почитателите ще получат линк за закупуване на билети.

 

Общата продажба стартира на 3 септември на формалния уеб страница на EXIT.

 

Билети за български жители ще се продават на

 

Още от МУЗИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР