биографичен филм се превърна в един от най-популярните и често

...
биографичен филм се превърна в един от най-популярните и често
Коментари Харесай

5 музикални биографични филма, които са незаслужено подценени

биографичен филм се трансформира в един от най-популярните и постоянно най-посещавани жанрове през последните няколко години. Несъмнено е елементарно да се разбере за какво това е по този начин – те разрешават на публиката да се изгуби в една изолирана история, цялостна със закачлива музика и образен театър, до момента в който в същото време се образоват за някои от най-плодотворните и забавни персони в промишлеността.

Показателен е и триумфът, които сега жъне филмираната Елвис Пресли, която е разказана през призмата на комплицираните му взаимоотношения със загадъчния му управител, полковник Том Паркър. " Елвис " наблюдава 20 години от живота на именития реализатор по пътя му към върха на славата, на фона на изменящия се културен пейзаж и в Америка.
 Официално: Вече нямаме държавно управление 27 юни 2022 | По пощальон публично беше импортирана оставката на държавното управление на Кирил Петков в Народното събрание. Самият...
Всичко това е ужасно, само че доста студия одобриха да гледат на музикалния биографичен филм като на елементарен метод за основаване на сполучлива продукция, без наложително да е направена със пристрастеност и дълбочина. Това надалеч не значи, че няма разтърсващи, само че подценявани музикални биографични ленти, които в действителност заслужават внимание поради нетрадиционните и динамични способи, по които описват историите на своите основни герои. Вижте 5 от най-хубавите образци в жанра:
Любов и благосклонност (Love & Mercy)
2014 година, реж. Бил Похлад


Снимка: Battle Mountain Films
Когато става дума за музиканти, които доста са изпреварили времето си, фронтменът на The Beach Boys Брайън Уилсън несъмнено би трябвало да бъде едно от първите имена в диалога. Той освен е главният виновен за величествения опус на групата Pet Sounds, само че и съумява да реализира това в средата на тежък душевен срив, който раздира персоналния и публичния му живот на части. Love & Mercy намира пресен и нетрадиционен способ, посредством който да опише тази история, като непрестанно превключва сред два описа, които се случват с няколко години разлика.

Първата история, в която Пол Дано изобразява палав и окуражен Уилсън по време на върховете на триумфа на групата, разказва концепцията на изпълнителя и основаването на някои от най-популярните им песни. Втората история, доста по-мрачна и безжизнена, изследва живота на по-възрастния Уилсън след разпадането на Beach Boys, заклещен в психическата хватка на могъщ терапевт. И Дано, и Джон Кюсак показват изключителни осъществявания като Брайън Уилсън, демонстрирайки какъв брой унищожителен може да бъде натискът на музикалната промишленост върху мозъците на тези, които са в основата й. Но това, което в действителност прави " Любов и благосклонност " в действителност вълнуващ е фактът, че филмът не се свени да осъди промишлеността, която цени своите артикули повече от техните производители, музикантите.

Селекцията продължава на идващите страници...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР