Биографичен филм, разказващ за живота и творческия път на поп

...
Биографичен филм, разказващ за живота и творческия път на поп
Коментари Харесай

Синът на Дейвид Боуи заклейми филм за баща си

Биографичен филм, разказващ за живота и креативния път на поп легендата Дейвид Боуи, не беше утвърден от неговия наследник Дънкън Джоунс, който не разреши музиката на татко му да бъде употребена в него.

„ Ако желаете да гледате биографичен филм без неговата музика и без благословията на фамилията му - това зависи от вас ”, написа в обществената мрежа Twitter синът на починалия Боуи.

Снимките на кино лентата “Strardust ” по график трябваше да стартират през юни. Режисьор на лентата е Гейбриъл Рейндж.

Филмът има за цел да покаже първото пътешестване на Дейвид Боуи в Съединени американски щати през 1971 година, въодушевило го да сътвори облика на Зиги Стардъст, албума " The Rise and Fall of Ziggy Stardust " и групата " Спайдърс фром Марс "

Дънкан Джоунс, който е кино режисьор и продуцент, сподели, че нито фамилията е съветвано за кино лентата, нито той самият знае по какъв начин филмът ще бъде изработен.

Дейвид Боуи умря от рак на черния дроб през януари 2016 година, два дни, откакто беше публикуван последният му албум " Blackstar ".

Другата седмица ще бъде излъчен документалният филм " Дейвид Боуи: Да станеш прочут " за началото на кариерата на музиканта. Лентата е продукция на BBC и ще демонстрира по какъв начин комисия на прослушване през 1965 година е решила, че е несъответствуващ и пее подправено. Дейвид Боуи става прочут четири години по-късно с песента " Space Oddity ". / Pik.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР