Биогоривата от ново поколение ще струват по-скъпо Биогоривата от ново

...
Биогоривата от ново поколение ще струват по-скъпо Биогоривата от ново
Коментари Харесай

Шефът на Петролната асоциация: Биогоривата от ново поколение ще струват по-скъпо

Биогоривата от ново потомство ще костват по-скъпо Биогоривата от ново поколение  ще костват по-скъпо. Това удостовери в изявление за Дарик радио Живодар Терзиев, ръководител на Българската петролна и газова асоциация.
 
Живодар Терзиев не счита, че условията на закона за горивата би трябвало да заобиколят избрани сектори и търговци като ведомствените бензиностанции и земеделците. Той е на мнение, че законът ще има удобно въздействие и върху цените, в случай че няма фрапантен растеж на петрола на интернационалните пазари:
 
„ Аз по-скоро считам, че това ще успокои цените, изключително когато приказваме за бензиностанциите и за крайния консуматор. Ще ги стабилизира “

 
Терзиев е безапелационен, че   горивата в прилежащите на нас страни не са по-качествени от тези по родните ни бензиностанции, само че разясни, че добавките на биогориво в някои европейски страни основават такова усещане.
 
„ Разбира се, има няколко нюанса, когато приказваме за Европейски Съюз. Някои от страните в Европейския съюз ползват по-различен модел за прибавяне на биогорива в стандартните горива. Казано другояче, лятно време, в някои от сезоните, поставят повече биогорива, в противоположните сезони - по-малко. “-->
 
Неотдавна министърът на стопанската система Емил Караниколов уточни, че законът за горивата би трябвало да бъде съгласуван с всички компании в бранша.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР