БиНюз направи собствено разследване относно протеста на българите в чужбина,

...
БиНюз направи собствено разследване относно протеста на българите в чужбина,
Коментари Харесай

Прокопиев и Цветан Василев плащат за протести срещу Борисов, а Слави Трифонов спомага с концерти и идеи?

БиНюз направи лично следствие по отношение на митинга на българите в чужбина, които се сплотиха сякаш непринудено за негативно време в група във Facebook със звучното име "Против геноцида на Борисов и всички досегашни ръководещи мафии ".

Припомняме ви, че те стартираха поредност от митинги в България и по света, които въпреки добре планувани, на практика се оказаха цялостен неуспех.

Протестът им в Лондон събра едвам 50, 60 души. Продължението ще се преведе на 15-ти юли пред посолствата и по-късно в Брюксел.

Края на митинга ще се постави в България.

БиНюз се свърза с един от неофициалните уредници на събитията, за да получим повече информация по отношение на тях.

Няколко пъти беше заложен въпросът дали митингите са спонтанни, или имат "началник ". Отговор не получихме.

Следващото искане от нас беше да потвърдят, че имат различно мислене и имат съответни претенции. Организаторът се почувства предизвикан и ни даде такива, който по наши наблюдения оприличихме много на тези на Слави Трифонов.

Ето какви са настояванията на протестиращите:

1. Свикване на Велико Народно Събрание и смяна на Конституцията на Република България в полза на българските жители. Конкретни точки за смяна - след полемика с жителите и експерти измежду тях.

2. Създаване на електронна страница за всеки депутат,за ръководителя на Парламента, за всеки министър и за ръководителя на Министерски Съвет, където директно ще се задават въпроси, ще се дават отзиви и ще се подават сигнали от жителите, и където фактически ще се дава отговор персонално (подчертаваме -действително щесе дава отговор и подчертаваме - персонално, а не от секретар или PR)

3. Реформи по отношение на изборните закони и членовете на ЦИК, с акцент въвеждане на отдалечено електронно гласоподаване и цялостна бистрота по отношение на изборния развой.

4. Редовен доклад пред жителите, включващ всички документи, удостоверяващи работата на депутати, парламентарни комисии и министерства (периодът на отчитане ще се дефинира след дискусия). Достъп на жителите до всички документи, свързани с планове и покупко-продажби на Правителството - с обезпечена опция за директно изложение на гражданската позиция под всеки документ, която ще бъде коректив при потребност от подобен.

5. Основни промени в правосъдната система - премахване на всички неефективно работещи и прикриващи незаконни дейности и схеми чиновници в нея, с което самите те правят закононарушения по отношение на народа. Други промени ще бъдат избрани след полемика с жители и адвокати.
6.Пълен отвод от коалиране с народни представители и партии, взели участие до момента в ръководството на България. За партиите - безапелационен отвод от приемане като членове лица, взели участие в ръководството на България.


Всеки, който взе участие на избори като претендент за депутат се съгласява с гореизброените точки, с което подписва контракт с народа да ги извърши и се съгласява да предстои на обширен надзор от страна на профилираните органи и директно от жителите. В рамките на шест месеца след първия работен ден на новото Народно Събрание би трябвало да бъдат дефинитивно изпълнени най-малко три от горните точки и задвижено осъществяването на повече от половината от останалите точки в предизборната платформа на всяка политическа партия илинезависим депутат, определени да работят в него.
При неспазване на горния период, както и условията за него, с което се нарушава контракта, подписан сред народа и определения да го съставлява - вторият бива отхвърлен от работа.
При други дейности, с които самостоятелен депутат, политическа партия или Правителство навредят на Държавата и Народа, първите също се отстраняват от работа и подлежат на неотложен съд.


Подозрителното в тази ситуация е, че концепцията за митингите се задейства преди и по време на концерта на Слави в Лондон. Какво ли им е заречен? Безплатни билети?

Небезизвестен е фактът, че шоуменът работи с Цветан Василев и Иво Прокопиев, което ни навежда на мисълта, че повдигането на народа против Борисов напълно не е непринудено и протестиращите ще приберат обичайно заплащане за това.

"За партиите - безапелационен отвод от приемане като членове лица, взели участие в ръководството на България. ", гласи една от точките в листата с претенции на протестиращите. Много комфортно за господин Трифонов! Подозрително комфортно! Сами си направете заключения.

Веднага след оповестяването на митинга, по конгреси и обществени мрежи, ГЕРБ впрегнаха своите тролове, които се нахвърлиха с обвинявания против Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.

БиНюз продължава да следи случая. Очаквайте детайлности!
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР