Билярдните спортове - снукър, билярд и карамбол ще се опитат

...
Билярдните спортове - снукър, билярд и карамбол ще се опитат
Коментари Харесай

Снукър, билярд и карамбол може да бъдат включени в програмата на Олимпиадата в Париж през 2024 година

" Билярдните спортове " - снукър, билярд и карамбол ще се опитат да бъдат включени в програмата на Олимпийските игри в Париж през 2024 година.

Това беше оповестено на конференция край Айфеловата кула, като концепцията е най-хубавите състезатели от всяка дисциплинираност да обединят сили и да показват страните си в смесен екипен шампионат.
 Седем състезатели и двама съдии ще показват България на Европейското състезание по снукър
Седем състезатели и двама съдии ще показват България на Европейското състезание по снукър

Виктор Илиев ще взе участие и в трите възрастови групи

Комитета по кандидатстване разчита на богатата история на билярдните спортове и големия зрителски интерес, превъзхождащи неведнъж доста от формалните олимпийски спортове.

Във Франция през ХV век е била построена и употребена първата маса за билярд в кралския замък Версай, като билярдът е доста известен в тази страна.

Преди време президентът на Европейската билярд и снукър асоциация Максим Касис разяснява точно всеобщият блян билярдните спортове да станат част от олимпийската стратегия.

В България за " билярд " се има поради играта, която в действителност се назовава " пуул ", а " билярд " е в действителност шапката, категорията, определяща всички спортове с щека, маса и топки.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР