Биляна Якова, ръководител на първа фаза от проекта Интегриран градски

...
Биляна Якова, ръководител на първа фаза от проекта Интегриран градски
Коментари Харесай

Експерт по проекта Интегриран градски транспорт опроверга лъжите на кандидат-кмет на Варна

 Биляна Якова, началник на първа фаза от плана " Интегриран градски превоз ", опроверга обществено изказвания за нередности, изнесени от претендента за кмета на Варна Костадин Костадинов, видя Varna24.bg . Ето какво написа Якова в персоналния си профил във Facebook: 

" Петте неистини на Костадин Костадинов за Интегрирания градски превоз на Варна:

По мотив публикувано видеоизказване от Костадин Костадинов, претендент за кмет на Варна, за плана " Интегриран градски превоз “, държа да изясня следните спекулации и неистини, които той настойчиво популяризира по време на предизборната си акция:

1. Лъжа: " Половината от дейностите “ по плана не са изпълнени “!

Истината е, че всички съставни елементи на плана " Интегриран градски превоз “ са изпълнени, всички системи работят обикновено и се употребяват от жителите и гостите на града.

2. Лъжа: " Проектът трябваше да завърши преди 4 година, а той завърши преди 2 “!

Истината е, че планът завърши в период според подписания контракт за безплатна финансова помощ и подписаните анекси към него.

3. Лъжа: " Една част от парите бяха върнати, има " санкции “ за Община Варна “!

Истината е, че Община Варна няма наложени финансови корекции по главните съставни елементи на план " Интегриран градски превоз на Варна “.

4. Лъжа: " Върнати са 3 млн. лева, само че доколкото разбирам сумата е по-голяма “!

Истината е, че не са връщани никакви 3 млн. лева, нито пък " по-голяма сума “ по план " Интегриран градски превоз “.

5. Лъжа: " Информационните табла по спирките на Градския превоз не работят “!

Истината е, че по Компонент 3 на плана е построена Система за информация на пасажерите в действително време. Това са електронни табла за информация на пасажерите, конфигурирани на всяка спирка по BRT трасето и те работят.

Опитите на господин Костадин Костадинов да популяризира неистини за един европейски план на Варна е презрян и приказва единствено за изтощение и липса на подготвеност. Недостойно е да имаш претенцията да бъдеш кмет на един град, а да си служиш с неистини и операции, тъй като обстоятелствата и документите демонстрират друго.

И още нещо - очевидно паметта на господин Костадинов е къса или се прави на умряла лисица, когато твърди, че няма отговор на питанията си, отправяни в Общинския съвет. Препоръчвам му да си потърси писмения отговор, изпратен до него с Рег. № РД 8013750ВН_002ВН/04.10.2018. Там са разказани стимулирани отговори на всичките му въпроси от мен. Надявам се, че с това спекулациите и лъжите му, които популяризира в общественото пространство, ще спрат. Защото варненци не заслужават сходно отношение! "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР