Биляна Дудова завоюва третата си европейска титла в женската борба,

...
Биляна Дудова завоюва третата си европейска титла в женската борба,
Коментари Харесай

Биляна Дудова е европейска шампионка за трети път

Биляна Дудова завоюва третата си европейска купа в женската битка, откакто се наложи с 3:0 над рускинята Светлана Липатова на финала в категория до 59 кг на Европейското първенство в Букурещ. Липатова загуби точка за бездейност в средата на първата част, която приключи при резултат 1:0 в интерес на Дудова.

И през вторите три минути битката сред двете продължи да бъде най-вече ръце в ръце, което беше провокирано най-много от пасивността на рускинята. Тя обаче не устоя на отличните офанзиви на Дудова и 1:30 минути преди края българката получи още две точки, които я приближиха оптимално до златния орден. Последната минута мина при доминация на Дудова на тепиха и тя завоюва с краен резултат 3:0.

С това българската битка заслужи първи златен и общо трети орден в Румъния. По-рано през днешния ден Миглена Селишка загуби финала в категория до 50 кг от украинката Оксана Ливач с резултат 4:6, а Евелина Николова също не съумя да завоюва битката за златния орден при 55-килограмовите против друга представителка на Украйна Ирина Хусяк. Николова отстъпи с 3:9 точки.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР