Биляна Дудова, трикратна европейска шампионка при жените и втора на

...
Биляна Дудова, трикратна европейска шампионка при жените и втора на
Коментари Харесай

Биляна Дудова не успя при завръщането си на тепиха

Биляна Дудова, трикратна европейска шампионка при дамите и втора на Мондиал 2018, не съумя при завръщането си на тепиха след 5-месечна пауза.

Българката загуби от китайската дебютантка Ки Жанг с 3:4 при 59-килограмовите на международното до 23 година в Будапеща, Унгария. На четвъртфиналите азиатката падна от японката Юмека Танабе с 0:7. Така българското присъединяване завърши.

През април Дудова завоюва третата си европейска купа, точно в категория до 59 кг. Но месец по-късно тя претърпя случай, самонарани се в миг на афект.

През септември тя пропусна и първата олимпийска подготовка. Все отново следващата година предстоят още две пресявки за игрите Токио 2020 - в Будапеща от 19 до 22 март и в София от 30 април до 3 май.

Другата ни представителка при дамите към момента резервира шансове да продължи на репешажите. Фатме Мандева (50 кг) започва с механически туш против румънката Анна Крол - 10:0.

Но на четвъртфиналите и тя не съумя да се оправи с китайското затруднение. Фатме загуби от Фенг Зиги с 0:10 за 1,22 мин. Ако противничката й стигне край, Мандева ще продължи на следващия ден в репешажите.

Полуфиналните срещи стартират през днешния ден, от 18:15 часа българско време.

На мондиала при дамите България е показана единствено от две състезателки - Фатме Мандева и Биляна Дудова.

В петък стартира конкуренцията в класическия жанр, където ще излязат 6-има наши състезатели. В свободния националите не съумяха да стигнат до стълбичката.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР