Биляна Дудова, световната вицешампионка и двукратна номер 1 в Европа,

...
Биляна Дудова, световната вицешампионка и двукратна номер 1 в Европа,
Коментари Харесай

Биляна Дудова открива сезона на турнир в Русия

Биляна Дудова, международната вицешампионка и двукратна номер 1 в Европа, ще открие сезона на шампионата по битка " Иван Яригин " в Красноярск (Русия). Схватките са от 24 до 27 януари и съответстват с държавния шампионат за мъже и дами в Сливен. В категория до 57 кг на шампионата в Русия е декларирана и Грейс Бюлен (Норвегия), международна шампионка до 23 година

Първо съревнование за сезона ще направи в Красноярск и женският народен тим на Япония, който идва с подмладен състав от 8 състезателки, само че няма да имат представителка в кат. до 57 кг. В отбора обаче е Хирое Минагава Сузуки (76), бронзова медалистка от мондиал 2018. В тима е и Рио Ватари (68 кг), която няма впечатляващи триумфи на тепиха, само че пък има победа над онкологично заболяване. Лекарите установяват, че състезателката има лимфома на Ходжкин в навечерието на олимпиадата Рио 2016. Преди това тя печели квотата на квалификационен шампионат. На самите игри Ватари не съумява да стигне до призовите места, а след конкуренцията 2 години се подлага на лекуване. Успява освен да се пребори с заболяването, само че и да откри място в националния тим.

При мъжете дебют за България ще направи дагестанецът Ахмед Магамаев в категория до 86 кг на свободния жанр. Още преди мондиал 2018 през октомври той получи български паспорт. Но нямаше право да се бори с трикольора, поради изтекли периоди за лицензиране в Международната федерация (UWW).

За шампионата идва и тимът на Съединени американски щати с рекорден брой от 12 състезатели. За първи път в Красноярск ще се бори и олимпийският първенец от Лондон 2012 Джордан Бъроуз. Той обаче ще излезе не в своята категория до 74 кг, а ще дебютира на 79 кг. В Красноярск идва и олимпийският първенец Кайл Снайдер за реванш с Абдулрашид Садулаев в категория до 97 кг. Последната борба сред двамата бе на международното през есента, която Руския Танк завоюва с туш след 1,12 мин. Така Садулаев си върна за загубата на международното в Париж 2017.

Турция ще бъде показана с шестима състезатели, по един във всяка олимпийска категория. Сред участниците е и олимпийският, международен и европейски първенец шампион Таха Акгюл (125 кг).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР