Биляна Дудова стана европейски шампион за трети път в кариерата

...
Биляна Дудова стана европейски шампион за трети път в кариерата
Коментари Харесай

Биляна Дудова: Доказах се в три категории, време е и за световна титла

Биляна Дудова стана европейски първенец за трети път в кариерата си преди по-малко от седмица и го направи в трета друга категория (55, 57 и 59 килограма), а идната цел на българската националка е международната купа. Тя ще може да я завоюва на шампионата в Астана през тази година, когато ще бъдат раздавани и олимпийски квоти.

"Радвам се, че съумях да защитя купата ми. Показах неведнъж, че може да ми се има доверие. Бях разочарована след международното състезание, имаше спад във формата ми, сринах се, получих и травми. След всяка загуба се усещам по този начин, все едно съм изгубила война или даже живота си. Радвам се, че забравих за болките, концентрирах се и стигнах до третата ми купа ", съобщи трикратната европейска шампионка.

"Борих се в много категории през годините. На първия ми огромен шампионат беше тежко, тъй като се наложи да смъква доста килограми под естествените за мен 60. Исках да се потвърдя и съумях в първата битка, само че изгубих втората. Следващата година качих на 55 кг и завоювах европейската купа, само че останах пета на международното. Усещах, че нямам мощ и организмът ми е отпаднал. Реших да опитвам в по-горна категория и се веселя, че съумях и на 57, и на 59. Постигнах нещо рядко срещано - три трофеи, последната от които без точка за съперничките ми ", добави тя.

"Вярвам и се надявам да взема квота, изпълнявайки моята фантазия - международната купа ", приключи състезателката на Юнак-Локомотив (Русе). Световното състезание в Астана стартира на 14-и септември.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР