Биляна Дудова спечели своята 4-а европейска титла по борба за

...
Биляна Дудова спечели своята 4-а европейска титла по борба за
Коментари Харесай

Биляна Дудова е европейска шампионка по борба за 4-и път

Биляна Дудова завоюва своята 4-а европейска купа по битка за дами. На шампионата във Варшава тя надделя с 5:1 точки рускинята Вероника Чумакова във финала на кат. 59 кг. По този метод се върна на европейския връх, откъдето бе изместна предходната година на шампионата в Рим от молдовката Анастасия Ничита, която я победи на финала.

Дудова доближи до борбата за купата след единствено две битки, защото категорията не е олимпийска и в нея имаше едвам 10 участнички. Българката победи  поредно Катерина Жодачевская (Рум) с 6:0 т. и Юлия Писаренко (Блрс) с 2:1. Тя стана шампионка на континента в три следващи години - 2017-19, преди да загуби на финала в Рим предходната пролет.

23-годишната Дудова има в кариерата си и една евротитла за девойки до 23 година (през 2018 г.), тя е и сребърна медалистка от международното за дами през 2018-а. 

Женският ни тим завоюва и още едно отличие през днешния ден - сребърно. На финала при най-леките (олимпийската кат. 50 кг) Миглена Селишка отстъпи с 2:7 т. пред Мария Стадник (Азер), която стана за 8-и път европейска шампионка.

В предходните дни на шампионата във Варшава Мирослав Киров загуби на финала в кат. 74 кг (олимпийска) на свободния жанр с механически туш от руснака със словашки паспорт Теймураз Салказанов и също е сребърен медалист.

Утре вечер за купата ще спори и Юлияна Янева при 72-килограмовите (неолимпийска категория) - против Аля Белинска (Укр), а по-рано денем стартират присъединяване борците от класическия жанр.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР