Биляна Дудова и Тайбе Юсеин се класираха за финалите на

...
Биляна Дудова и Тайбе Юсеин се класираха за финалите на
Коментари Харесай

Браво! Още два финала за България от ЕП по борба!

Биляна Дудова и Тайбе Юсеин се класираха за финалите на европейското състезание по битка в Каспийск. Двете наши девойки завоюваха едновременно полуфиналните си срещи от шампионата на Стария континент и на следващия ден ще се борят за купата.

В категория до 57 кг Дудова се наложи с 7:1 над унгарката Емезе Барака. Нашето момиче не остави подозрение в превъзходството си и завоювах с доста умни и премерени дейности. През първата част Дудова поведе с 4:0, а след почивката отби офанзивите на съперничката и съумя да натрупа още малко преднина до края на битката. Утре Дудова ще пази купата си от Нови сад рускинята Ирина Ологнова.

Юсеин пък тушира Вераника Иванова от Беларус в категория до 62 кг.. След като изоставаше с 0:2 на почивката Тайбе се развихри против съперничката през втората част и първо записва 10 безответни точки, а по-късно напряко тушира Иванова.

Третата ни полуфиналистка от през днешния ден Виктория Бобева загуби от представителката на Финландия Петра Оли в категория до 65 кг и на следващия ден ще се бори за бронзовия орден.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР