Биляна Дудова донесе европейска титла на България на Европейското първенство

...
Биляна Дудова донесе европейска титла на България на Европейското първенство
Коментари Харесай

Биляна Дудова - европейска шампионка в Букурещ!

Биляна Дудова донесе европейска купа на България на Европейското състезание по битка в Букурещ! За нея това е трети следващ успех на шампионат на Европа.
След като през 2018-а завоюва купата в по-ниската категория, този път Дудова се оказа №1 на Стария континент и до 59 кг. В полуфинала тя победи с 2:0 настоящата европейска шампионка Елиф Ясилирмак, а в борбата за купата се оправи и с рускинята Светлана Липатова след 3:0, написа още GONG.BG=

Липатова загуби точка за бездейност в средата на първата част, която приключи при резултат 1:0 в интерес на Дудова. И през вторите три минути битката сред двете продължи да бъде най-вече ръце в ръце, което беше провокирано най-много от пасивността на Липатова. Тя обаче не устоя на отличните офанзиви на Дудова и 1:30 минути преди края българката получи още две точки, които съвсем й подсигуряваха златния орден.

Последната минута мина при доминация на Дудова на тепиха и тя завоюва с краен резултат 3:0. Треньор на Липатова и съветския народен отбор за дами е българинът Симеон Щерев.

Това е трети орден за България при дамите, откакто Евелина Николова и Миглена Селишка останаха със сребро.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР