Биляна Борисова ни среща с шестокласници от МонтанаШестокласници от Монтана

...
Биляна Борисова ни среща с шестокласници от МонтанаШестокласници от Монтана
Коментари Харесай

Кой е най-четящият клас в България

Биляна Борисова ни среща с шестокласници от Монтана

Шестокласници от Монтана завоюваха премията за най-четящ клас за месец април, разкрива

Децата се състезаваха със свои връстници в цялата страна. Отличието им е обещано от просветителната игра „ Книговище”, в която те са взели участие.

Умни, красиви, усмихнати и горди, че преди по-малко от месец получават премията за най-четящ клас в тяхната възрастова група. Те са шести „ А” клас от Четвърто главно учебно заведение „ Иван Вазов “ в Монтана. Когато виждали, че другият клас ги доближава, се случвало да четат по 5-10 книги дневно, споделя Виктория Иванова. За да могат да отговорят на оптимално повече въпроси по прочетените книги в надпреварата, децата употребявали всяка свободна минута, с цел да четат. Дори и по време на междучасията.

„ Много се постараха - доста отборна игра, доста екипна игра. Ежедневно, един месец, защото надпреварата протече в границите на месец април - от началото до края, и се пребориха и в последна сметка получиха наградата – първенци за месец април “, похвали ги класният им началник Деница Шупова.

Друг първенец от техния клас е Моника Спасова. Тя е с грамота за дете, което е прочело най-вече книги измежду шестокласниците през месец април в България.

Любимата й книга е Матилда. Чела я е към 10 пъти, а повода споделя самата ученичка: „ Защото в нея се споделя за дете, което има качества и със силата на мозъка си мести предмети и е доста умна”.

В учебно заведение или отвън него децата настояват, че не стопират да четат. Един от обичаните писатели на Александър Славков е Иван Вазов.

„ Абсолютно уверена съм, че единствено децата, които обичат да четат, имат тази функционална просветеност. Това е нещо, което родителите им са възпитали още в най-ранна детска възраст и при тях се проличава “, споделя госпожа Шупова.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР