Billie Jean King Cup, група I на Евро-африканската зонаБългария –

...
Billie Jean King Cup, група I на Евро-африканската зонаБългария –
Коментари Харесай

България приключи с победа участието си на Billie Jean King Cup


Billie Jean King Cup, група I на Евро-африканската зона

България – Грузия 2-1

Джулия Терзийска – Тамари Гагошидзе 6-1, 6-1

Викторя Томова – Мариам Болквадзе 6-3 (отказване на Болквадзе)

Денчева/Константинова – Гагошидзе/Кардава 5-7, 0-6

Отборът на България завърши присъединяване си в Световна група I на шампионата Billie Jean King Cup с победа над Грузия. След този триумф националките ни останаха четвърти в крайното класиране в своя поток, като по този метод заобиколиха плейофите за оставане в групата и подсигуряваха присъединяване си в същата дивизия за идващото издание на конкуренцията. Именно това бе задачата, декларирана от капитана Дора Рангелова преди заминаването за Анталия.

Джулия Терзийска даде преднина на българския отбор след разгромна победа над 1217-ата в ранглистата Тамари Гагошидзе. Терзийска не остави никакви шансове на съперничката си, триумфирайки с 6-1, 6-1 след едвам 58 минути игра.

Във втория мач на сингъл Виктория Томова се изправи против международната №157 Мариам Болквадзе. Началото на дуела не бе по никакъв начин елементарно за първата ни ракета, която се озова в ролята на догонваща при 2-3. Впоследствие обаче финалистката от шампионата в Оейраш последователно откри контрола върху играта и записа два псоелдователни пробива, спечелвайки сета с 6-3. Това се оказа и краят на мача, защото Болквадзе се отдръпна поради контузия.

В мача на двойки Росица Денчева и Йоана Константинова се изправиха против Тамари Гагошидзе и Зория Кардава. В първия сет българките наваксаха пасив от 0-2, само че в последна сметка отстъпиха с 5-7. Във втората част Гагошидзе и Кардава владеехе напъло самодейността и победиха със 7-5, 6-0.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР