Billie Jean King Cup, група I на Евро-африканската зонаБългария –

...
Billie Jean King Cup, група I на Евро-африканската зонаБългария –
Коментари Харесай

България триумфира над Швеция на Billie Jean King Cup


Billie Jean King Cup, група I на Евро-африканската зона

България – Швеция 3-0

Изабелла Шиникова – Жаклин Авад 6-0, 3-6, 7-5

Виктория Томова – Кайса Хенеман 6-1, 6-1

Томова/Терзийска – Санер/Персон 6-1, 2-6, 6-0

България записа първа победа в шампионата от група I на Евро-африканската зона за Billie Jean King Cup след триумф над Швеция. Виктория Томова и Изабелла Шиникова завоюваха мачовете на сингъл, след което Томова и Джулия Терзийска победиха и на двойки, осигурявайки на отбора ни доста значима победа.

В първия дуел Шиникова се изправи против международната №487 Жаклин Авад. Изглеждаше, че дуелът ще бъде елементарен за втората ни ракета, която завоюва откриващия сет с 6-0 единствено за 25 минути. Шиникова осъществя ранен пробив за 2-0 във втората част, само че след това в играта ѝ настъпи забележим спад и Авад реализира поврат, надделявайки с 6-3.

В третия сет Шиникова също бе на път да изпусне контрола върху протичащото се на корта, като пропиля задатък от 4-1, а в десетия гейм пропусна четири мачбола. Въпреки това обаче българката показва по-голямата си класа и в идващите два гейма загуби единствено три точки, записвайки решителен пробив за крайното 6-0, 3-6, 7-5.

В идващия конфликт Виктория Томова дебютира в тазгодишното издание на конкуренцията, като нейна съперничка бе 374-тата в ранглситата Кайса Ханеман. Първата ни ракета обаче придвижи мощната си форма от Оейраш в Анталия и не остави никакви шансове на шведката. Интрига на процедура нямаше, като Томова завоюва с 6-1, 6-1 единствено за 63 минути игра.

Малко по-късно Виктория Томова и Джулия Терзийска направиха триумфа на българския отбор цялостен, надделявайки над Юлита Санер и Кайса Персон с 6-1, 2-6, 6-0 в конфликта на двойки.

След днешния триумф България заема четвърто място в групата, изпреварвайки отборите на Швеция и Грузия. Лидер е тимът на Словения, следван от Хърватия и Австрия. Първите три тима в групата се класират за последната фаза от плейофите, а последният ще изпадне в по-долното равнище – група II на Евро-африканската зона.

Утре (14 април) възпитаничките на Дора Рангелова ще се изправят против Словения, а в петък е конфликтът с Грузия.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР