BILLA България ще стартира четвъртото издание на националната кампания Ние

...
BILLA България ще стартира четвъртото издание на националната кампания Ние
Коментари Харесай

Кампанията „Ние обичаме България“ 2020 ще подкрепи Самуиловата крепост

BILLA България ще започва четвъртото издание на националната акция „ Ние обичаме България “ през 2020 година Проектът ще е продължение на дълготрайната национална самодейност, която цели подсигуряването на финансова помощ за едни от най-значимите естествени забележителности и монументи на културата, част от Стоте национални туристически обекта на България.

През тази година благотворителната акция на комерсиалната верига ще поддържа Самуиловата цитадела, която и до ден сегашен е един от най-големите знаци на Първото българско царство. Кампанията „ Ние обичаме България “ 2020 ще се организира през февруари 2020 година

„ Ние обичаме България “ е наша дълготрайна обществено виновна акция с народен мащаб, с която BILLA доста се гордее. През годините самодейността въодушеви хиляди хора да застанат зад една толкоз значима идея. Вярваме, че тази година още веднъж ще успеем да обединим българите към грижата и опазването на културно-историческото завещание на страната и да им напомним, че имат доста мотиви да се гордеят с историята си “, показа Норберт Мисбрандт, Управител на BILLA България.

Проектът „ Ние обичаме България “ започва по концепция на BILLA България през 2016 година и реализира забележителни резултати. От началото на акцията до момента BILLA съумя да притегли хиляди българи към самодейността, с поддръжката на които подкрепя някои от най-емблематичните български исторически обекти. Благодарение на „ Ние обичаме България “ през 2016 година BILLA подари над 66 000 лева за реставрацията на бронзовия лъв на Паметника на свободата на връх Шипка. Второто издание на акцията съумя да събере над 96 000 лева, които бяха дарени на Националния историко-археологически резерват „ Мадара “, където се намира Мадарският конник. Обектът към този момент е с осъвременен информативен център и е оборудван с редица нови придобивки. Фокусът на третата акцията “Ние обичаме България ” бе върху Панорама „ Плевенска епопея 1877 година “ Събраната сума в границите на самодейността от над 78 000 лева бе употребена за реставрацията на художественото платно и почистването и възобновяване на предметния проект в зала „ Панорама “ на художествения музей.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР