Билките бял оман и пчелник могат да се приемат за

...
Билките бял оман и пчелник могат да се приемат за
Коментари Харесай

Две билки, които помагат в профилактиката срещу грипа

Билките бял оман и пчелник могат да се одобряват за профилактика на грипните и простудни болести. Това сподели Емил Елмазов, ръководител на Съюза на билкарите в България, пред " Фокус ".

Той добави, че незабавно щом човек се усети, че е фебрилен, би трябвало да приема отвари от двете билки. Те провокират свивания и разпускания на алвеолите в белия дроб, което спомага отделянето на насъбрания жилест секрет. Терапията с двете билки би трябвало да продължи два до три дни. Емил Елмазов означи, че по-късно би трябвало да се стартира банкет на подбел и риган, които обезпечават втечняването на жилавия секрет. След това лекуване от 5 - 6 дни би трябвало да стартира банкет на здравна ружа или със сладостен корен за утешение на белите дробове.

" Така се реализира едно стъпаловидно профилактиране на белия дроб, в случай че човек е усетил незабавно своята фебрилност и увеличение на въздействието на вирусния налеп върху себе си. Това е една добра профилактична стратегия, която българите биха могли да си разрешават умерено “, уточни билкарят. Като друга терапия, която би могла да се употребява за профилактика, само че с по-малък резултат, той уточни накиснатите люти чушки „ кайен “ в остаряла домашна ракия.

„ Това е остаряла профилактика. Ние го назоваваме „ аления змей “ – леко иронизиране на един китайски артикул, който също е „ змей “, също е „ червен “, само че не може да окаже същата мощ на влияние върху бактериалните възпаления, които са в резултат на вирусните налепи. Този домакински препарат би могъл да се купи от мрежата “, добави Емил Елмазов.

Снимка: Архив

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР